10 julegaver til den med grønne fingre

Line Almhjell/linealmhjell.com Foto: Produsentene
kommentarer
Hagehansker er et must for alle med grønne fingre.
Hagehansker fra Burgon & Ball, ca. kr 200

Grønne hager og frodige balkongkasser er kanskje ikke det første du tenker på når du skal kjøpe julegaver, men snart snur sola, og våren er ikke så langt unna som du tror. Har du en person med grønne fingre på julegavelista di, blir han eller hun helt sikkert glad for noe å glede seg til når våren kommer eller noe å sysle med innendørs til så lenge.

Her er ti flotte forslag:

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

 

 

 

Plantesaks fra House Doctor er en fin gave til planteelskere.
Elegant saks fra House Doctor, ca. kr 150

1. En god saks

Skarpe redskaper er alltid velkommen, og denne saksa i messing og skinn er perfekt til å stusse planter eller klippe noen stilker fra krydderurtene. Den er til og med så fin at den godt kan ligge i vinduskarmen som dekorasjon. Foretrekker du å gi noe kraftigere som kan brukes til litt av hvert i hagen, har Fiskars sakser av høy kvalitet.

 

 

 

Knelepute til den som jobber i hagen er en fin gave.
Knelepute fra RHS, ca. kr 280

2. Knelepute

Kjenner du noen som tilbringer time etter time på kne i hagen, kan du være sikker på at de får vondt i knærne innimellom. Denne puta er lett å ta med seg rundt, beskytter ømme knær og gjør jobben litt mindre kald.

 

 

Frø er en fin gave.
Planter fra frø fra nettbutikken SmartSeeds på Etsy.com.

3. Frø og knoller

Fremtidige planter er en flott gave. Det er mange frøutsalg i Norge, og frø til hagebruk kan du også bestille som vanlig pakke fra utlandet. Hvis du leter etter noe spesielt, er det mye morsomt å finne. Hva med sørafrikansk lilje, gulrøtter i regnbuefarger eller vannmelonreddiker? Du finner dem her.

 

 

Bøker er en fin gave til en med grønne fingre.
Bøker om hagebruk og dyrking er flotte inspirasjonsgaver.

4. Bøker

Å dyrke og stelle for planter er noe du aldri blir helt utlært i, og det finnes masser av bøker å velge i. Cappelen Damms store økologiske hagebok (ca. kr 479) er en fin julegave til inspirasjon og nytte.

 

 

Jordskraper til sko er en søt, liten julegave.
Mudball fra Enklere liv, kr 79.

5. Jordskraper

Hagearbeid er herlig, men det blir ofte mye rot. Disse små, søte dingsene til å skrape jord fra skosålene når du er ferdig for dagen er kjekke å ha liggende i lomma eller hengende på en krok ute på trappa. Ideen er såre enkel.

 

 

Julegave til den som tar været på alvor
Værstasjon for Netatmo fra kr. 1290

6. Værstasjon

Blir det frost i natt? Har det vært uvanlig tørt i det siste? Kommer de skjøre spirene til å få nok vann? En hageentusiast tenker mye på været, og derfor er en værstasjon en solid gave. Denne værstasjonen fra Netatmo måler alle forhold både inne og ute (du velger hvor mye tilbehør du kjøper), og alt kan følges fra mobiltelefonen.

 

 

Hagehansker er et must for alle med grønne fingre.
Hagehansker fra Burgon & Ball, ca. kr 220

7. Hagehansker

Hansker får du kjøpt i alle mulige kvaliteter og prisklasser, men et skikkelig stilig par som varer lenge, blir garantert satt pris på. Burgon & Ball har vunnet priser for hanskene sine, og finnes i mange forskjellige mønster og stoffer både for kvinner og menn. Du finner dem blant annet hos Garden Living.

 

 

Lampe med grønne planter fra Ryan Taylor
Babylon light designet av Ryan Taylor

8. Drømmelampa

Designerobjekt og potteplante i ett, kan man ønske seg mer? I denne fantastiske lampa designet av Ryan Taylor kan du plante hva du måtte ønske og endelig få den komplette regnskogfølelsen inne. Vi fant den til 495 dollar hos ObjectInterface.

 

 

En gave som hjelper i kampen mot sneglene.
Sneglefanger fra Enklere liv, kr 199

9. Sneglefanger

Dette er gaven til de som kjemper sitt livs kamp mot sneglene i hagen. Kanskje ikke den mest elegante gaven under treet, men dette kan lett bli den nyttigste når sommeren kommer og nye slag skal utkjempes. Beholderen fylles med øl eller saft slik at sneglene faller oppi.

 

 

Potte med lys til å dyrke urter innendørs.
HerbGarden til innendørs bruk, kr 1185

10. Innepotte med lys til urter

Det er ikke så lett å holde liv i krydderurter på kjøkkenbenken, i alle fall ikke nå på vinteren. Denne fine saken heter HerbGarden, og gjør livet lettere for de skjøre, grønne plantene. En pumpe sørger for oksygenrikt vann, og vekstlyset over gir akkurat riktige forhold.

Noe annet som står på din ønskeliste? Kommenter under da vel, og gi oss andre enda mer herlig hagerelatert å ønske oss til jul!

 

Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingrene både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.

 Mer moro fra Min Oase:

Har du sett disse superpopulære mosenissene (som du fint kan lage selv)?

Kjempefin julestjerne av mose og bambus

Dørkransen som tok Facebook med storm

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen