5 praktiske hageapper

Line Almhjell/linealmhjell.com
kommentarer
En hageapp kan hjelpe deg å holde system og oversikt. Smart! Foto: Line Almhjell

Når vårsesongen endelig er i gang med såing, planting og daglig utvikling i bed og blomsterkasser, er det mye å holde styr på. Da kan en app på telefonen eller nettbrettet ditt hjelpe deg med oppgavene eller gjøre det lettere å finne informasjon du trenger. Her er fem populære hageapper:

 

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

5 praktiske hageapper som gjør livet i hagen lettere. Navn: Gardentracker

Platform: Apple

Språk: Engelsk

Pris: Kr 39

Beskrivelse: Denne appen passer best til deg som har store, firkantede bed eller områder i hagen. Den lar deg dele opp bedene i fliser og beskrive hvilke planter som vokser der. Slik husker du hva du har sådd, og du kan også notere når du sist vannet, gjødslet etc.

5 praktiske hageapper som gjør livet i hagen lettere.

 

 


 

 

5 praktiske hageapper som gjør livet i hagen lettere.Navn: Gardener

Platform: Android

Språk: Engelsk

Beskrivelse: Med denne appen kan du holde styr på forskjellige hager eller områder i hagen, og registrere vanning, gjødsling, luking osv.. Du kan også legge inn bilder og holde oversikten over plantens utvikling. Appen hjelper deg også å planlegge fremtidige oppgaver.

5 praktiske hageapper som gjør livet i hagen lettere.

 

 


 

 

5 praktiske hageapper som gjør livet i hagen lettere.Navn: Leafsnap

Platform: Apple

Språk: Engelsk

Beskrivelse: Dette er appen det er ekstra praktisk å ha i lomma når du er ute på tur og får øye på et tre eller en blomst du gjerne skulle ha visst navnet på. Ta et bilde av blader eller blomster, og appen sjekker om den finner planten i arkivet. Appen er laget av forskere fra flere universiteter i USA, og er gratis å bruke. Det finnes også en britisk versjon (som sikkert er litt mer treffsikker på europeiske arter), men den ser ut til å være dårlige oppdatert enn originalen.

5 praktiske hageapper som gjør livet i hagen lettere.

 

 


 

 

5 praktiske hageapper som gjør livet i hagen lettere.Navn: Hagen din

Platform: Apple og Android

Språk: Norsk

Pris: kr 49

Beskrivelse: Denne appen er utviklet av nordmannen Per Leif Dogger, og er derfor tilpasset norske forhold. Her finner du informasjon om de vanligste hagevekstene, med kjennetegn, tips og pleie, og kan sette opp din egen hage. Appen har også generelle tips om ting som planter som tiltrekker seg bier eller ikke blir spist av rådyr.

5 praktiske hageapper som gjør livet i hagen lettere.

 

 


 

 

5 praktiske hageapper som gjør livet i hagen lettere.Navn: Garden Compass

Platform: Apple

Språk: Engelsk

Pris: kr 59 pr. måned eller kr 339 pr. år

Beskrivelse: Denne appen er for deg som vil ha et ekspertteam til å hjelpe deg med hagearbeidet. Her kan du sende inn bilder av planter, utøy eller andre ting, og få svar og råd fra en levende hageekspert. Vedkommende sitter nok i USA, så du vil ikke alltid få svar med det samme, men du velger region i selve appen, så du får noen som vet du befinner deg i Europa. Du setter også opp din egen hage i appen, og mottar tips og varsler om oppgaver som må gjøres basert på sesong og værmeldinger. Les mer på nettsiden.

5 praktiske hageapper som gjør livet i hagen lettere.

 

Har du erfaring med en hageapp? Del med oss i kommentarfeltet da vel!

 

Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingre både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.

Mer moro fra Min Oase:

Lag dine egne fine islykter

9 nydelige samplantinger: hvilke planter passer sammen?

Hvordan holde liv i orkidéen din (et eggeglass i uka er ikke nok)

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Gartnertips, Inspirasjon, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen