Bål i hagen

Tekst og foto: Hulda Slettnes, @Ingeborgstua
kommentarer
Solstrålene skinner om kapp med flammene. Bål i hagen hører med om høsten. Her kan tørt høstløv som har falt ned på plenen brennes.

En stille høstmorgen tok jeg i bruk bålkurven og laget bål i hagen. Det ble en fin stund med skrå sol som skinte, og knitring fra bålet. Den tidlige morgenen og høstens solskinn ga hagen et magisk lys.

Solstrålene skinner om kapp med flammene. Bål i hagen hører med om høsten. Her kan tørt høstløv som har falt ned på plenen brennes.
Bålkurv fra Biltema, kurvstol fra Plantasjen, kurv er bruktfunn, pute fra Princess.

Kurvstol ved bålet, saueskinn og pute gir ei god og lun stemning mens bålet knitrer og brenner i bålkurven. Det er varmt og godt å være nær bålet denne kjølige morgenen. I stolen ligger hekletøyet mitt, farger i grått og orange skal bli et teppe med tid og stunder. Sola lager skygger på gresset og plankegjerdet lengre bak. Det er høst i hagen.

Solstrålene skinner om kapp med flammene. Bål i hagen hører med om høsten. Her kan tørt høstløv som har falt ned på plenen brennes.
Ødelagte planter er lagt i trillebåra, nå er det snart tid for å rydde i hagen, og gjøre alt klart til vinteren setter inn og legger et hvitt teppe over hagegang og plen.

Bål i bålkurven er noe jeg forbinder med høst. Her kan tørt høstløv som har falt ned på plenen brennes. Det er koselig og stemningsskapende med bål i høstdagen. Det er fint å tilbringe tid ute i hagen også når det er høst. Denne årstiden gir hagen et helt annet utseende enn om sommeren. Selv om de fleste sommerplanter har visnet er det noen som fortsatt holder stand sammen med høstlyngen. Naturen kles i andre farger, og dagen føles klar og sterk i sollyset.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Solstrålene skinner om kapp med flammene. Bål i hagen hører med om høsten. Her kan tørt høstløv som har falt ned på plenen brennes. Herfra kan lysthuset ses. Sola skinner inn gjennom vinduene. Skyggene legger trestammene i mørke. Røyken fra bålet danser i lys og skygge og skaper en spennende, nesten trolsk stemning. En hage er en liten oase bak gjerder og porter. Et sted man kan gå ut i og bare være i. Kjenne duftene en høstdag når bladene faller, og naturen snart vil gå i dvale. En hage er et sted man kan finne roen, sitte ved bålet og la tanker fly, og kanskje legge planer for en ny årstid, for en ny sesong. Ei stille stund ved det knitrende bålet føles godt. Omgitt av de store trærne og plankegjerdene føles hagen som en innelukket, hemmelig verden.

Solstrålene skinner om kapp med flammene. Bål i hagen hører med om høsten. Her kan tørt høstløv som har falt ned på plenen brennes. Det er slik en nydelig dag. Sola kaster sine skrå høststråler i havet. Trærne står som silhuetter mot det skarpe lyset. Skyggene leker i det hvite stakittet.Solstrålene skinner om kapp med flammene. Bål i hagen hører med om høsten. Her kan tørt høstløv som har falt ned på plenen brennes.

Ute er det høst, men kikker jeg inn i lysthuset ser jeg at sommeren enda blomstrer der inne. Blekrosa pelargonium gir enda sommerfølelse sammen med de hvite kurvstolene.  Solstrålene skinner om kapp med flammene. Bål i hagen hører med om høsten. Her kan tørt høstløv som har falt ned på plenen brennes.

Hekletøyet og puta matcher fint i fargene. Orange er høstens farge, men kan også være en farge for våren. Et tegn på at sola vil komme tilbake til nord når januar kommer.Solstrålene skinner om kapp med flammene. Bål i hagen hører med om høsten. Her kan tørt høstløv som har falt ned på plenen brennes.

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen