Borddekking til jul

Tekst og foto: Hulda Slettnes/@ingeborgstua
kommentarer
Den gamle kassen som sviblene står i kommer fra ei smie som stod på gården der faren min kommer fra. Hos meg får den bli en del av dekorasjonen til jul. Siden kassen er ganske dyp har jeg satt en tom isboks i den, så ble sviblene plassert på toppen av den, det ble da perfekt høyde på dekorasjonen.
Den gamle kassen som sviblene står i kommer fra ei smie som stod på gården der faren min kommer fra. Hos meg får den bli en del av dekorasjonen til jul. Siden kassen er ganske dyp har jeg satt en tom isboks i den, så ble sviblene plassert på toppen av den, det ble da perfekt høyde på dekorasjonen.

 

Til jul vil jeg pynte bordet i landlig stil, noe som kler det gamle huset vårt godt. En gammel kasse rommer en dekorasjon av svibler. Den har fått en sentral plass på bordet. Jeg har ellers pyntet med kongler, grankvister, furukvister og røde-og hvite fluesopper. Fluesoppene er et gjennomgående element i dekoren på bordet. Jeg har vært med å pynte med slik sopp fra jeg var lita, og husker godt at vi pyntet svibler med slike hos mormor og morfar. Kanskje det er derfor den alltid må være med til jul.

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Nå er julaften rett rundt hjørnet. Her noen fine borddekkingstips til deg som liker en litt landlig stil.

Jeg har pyntet dekorasjonen med gran- og furugreiner, to tovede sopper og noen kongler. En stor metallstjerne har også fått plass her.

 

Nå er julaften rett rundt hjørnet. Her noen fine borddekkingstips til deg som liker en litt landlig stil.

Midt på bordet, sammen med lysene, har jeg lagt små grankvister sammen med kongler og fluesopp. Det utgjør fin bordpynt i landlig stil.

 

Nå er julaften rett rundt hjørnet. Her noen fine borddekkingstips til deg som liker en litt landlig stil.

Serviettene har røde og hvite striper, noe som forsterker den landlige følelsen. På hver serviett har jeg pyntet med en grankvist og en fluesopp. Tips: La gjerne et element være gjennomgående når du skal dekke et fint bord. Her har jeg latt fluesoppen være det elementet, noe som er med på å skape et fint helhetsinntrykk.

 

Nå er julaften rett rundt hjørnet. Her noen fine borddekkingstips til deg som liker en litt landlig stil.

Rundt bordet har jeg plassert stoler i ulike farger og stiler. Noen er i blått, andre i grønt. Kurvstolen i brunt passer også fint til. Dette skaper et koselig utgangspunkt for ei fin stund rundt bordet.

 

Nå er julaften rett rundt hjørnet. Her noen fine borddekkingstips til deg som liker en litt landlig stil.

Midt på bordet står to lysestaker i naturmateriale. De passer fint til den gamle kassen i brunt. Lysestakene har fått dekor av fluesopp og en grankvist.

 

Nå er julaften rett rundt hjørnet. Her noen fine borddekkingstips til deg som liker en litt landlig stil.

Rundt hver lysestake har jeg festet en grankvist med blomsterstreng. Jeg har også satt på en fluesopp. Dette er en enkel måte å gjøre lysestaker festfine på.

 

Nå er julaften rett rundt hjørnet. Her noen fine borddekkingstips til deg som liker en litt landlig stil.

Velkommen til bords!

Da gjenstår det bare å ønske alle ei riktig fin og god jul. Gleder meg til å komme tilbake på nyåret. :)

Hulda Lyngmo Slettnes er gjesteblogger for Min Oase. Hun er selvlært fotograf, blomsterdekoratør og stylist, og har en trofast følgerskare på Instagram (@ingeborgstua). Hulda bor i Harstad, i et nydelig landlig hus fra 1896, har vokst opp med hage og blomster og har over snittet stor interesse for gamle hus, hage og interiør. 

Mer inspirasjon fra Min Oase:

Pynt trappa med skatter fra skogen

Perfekte inneplanter i mørketida

La lyslenker og lykter lyse opp uteplassen

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon

Siden fortsetter under annonsen