Dette bør du gjøre i hagen i februar

Kenneth Ingebretsen/gardenliving.no
kommentarer
Snart kommer krokusen krypende opp - men, mens vi venter på våren, er det en hel del ting vi kan gjøre for hagen. Foto: Colourbox
Snart kommer krokusen krypende opp - men, mens vi venter på våren, er det en hel del ting vi kan gjøre for hagen. Foto: Colourbox

Det er deilig å se dagene bli lengre og at man kan merke solen. Februar kan være både kald og mild, det er en usikker måned. Noen steder i landet kan du begynne allerede nå ute i hagen, andre steder må du kanskje vente litt til.

Dette kan du gjøre nå i februar:

  • Det er såtid for flere planter, hvilken som kan sås nå kan du lese om her: Dette kan du så i februar. Husk skal du så på denne tiden må du alltid ha ekstra plantelys til spirene dine.
  • Har du husket å å ta en titt på de overvintrende plantene dine? Trenger de vann? Hva med skadedyr?  Er skuddene lange og lyse trenger du å senke temperaturen eller gi plantene mer lys.
  • Nå er tiden fin til å drive kvister inne. Det gir en trivelig atmosfære i huset. Bjørkekvister er det vanligste, men har du prøvd gullbusk, syriner, spirea,kirsebær, eplegreiner og sibirkornell? De er alle planter som kommer fint i vasen inne og du trenger ikke mye for at det skal se fint ut.

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

1S
Det er flere sorter som bør sås allerede i februar. Og dessuten er det jo veldig hyggelig. Foto: Hageland

 

  • På Sør-og Vestlandet kan du godt begynne beskjæringen av druer, bærbusker, kirsebær, plommer og epletrær. Beskjæring på våren fremmer vekst, mens beskjæring på sommeren fremmer knoppsetting.
  • Det er på tide å planlegge både blomsterbed og grønnsakshage. Noen få planter skal sås allerede nå, men har du planen klar, slipper du å kjøpe frø og planter du ikke trenger. Hagesentre, blomsterbutikker og nettbutikker har alle godt utvalg av frø og såutstyr på denne tiden.
  • På milde steder kan du nå plante ut løkvekster og stemorsblomster på trappen. Men husk blir det minusgrader er det lurt å sette planten inn om natten.

 

IMG_6224
På milde steder kan påskeliljer plantes ut, de tåler mange minusgrader. Foto: Kenneth Ingebretsen/gardenliving.no

 

 

 

Muscari_-_Scilla
Det er jo så hyggelig med blomster inne – og nå er det virkelig sesong for løkplanter. Foto: floradania.dk

Kenneth Ingebretsen er forfatter av hagebøkene «Løker og knoller» og «Spiselig på liten plass», foredragsholder og hagefotograf. Han er utdannet gartner og jobber i egen staudeplanteskole med produksjon av stauder med besøkshage på sommeren. I tillegg driver Kenneth hagebloggen gardenliving.no sammen med Tommy Tønsberg.

 

Mer inspirasjon fra Min Oase:

Planlegg bedene med disse samplantingstipsene

8 fine inneplanter som tåler mørke

De perfekte plantene til badet

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Gartnertips, Inspirasjon, Planter

Siden fortsetter under annonsen