Endelig er adventstiden her

Trude Lindland
kommentarer
Advent_ Trude Lindland

Hvem har sagt at adventsstaken bare kan stå inne? Hvis du i tillegg lager en adventsstige, da har den fine tradisjonen fått en ny, kreativ vri.

Adventsstake_ Trude Lindland

Jeg gleder meg alltid til jul. For etter en litt mørk høst lysner det litt hvis det kommer snø og kommer det ikke snø luner det med lys og frodig pynt.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Jeg pynter alltid mye, både ute og inne og gjerne med det samme år etter år. Det er ungene så glad i. Men i år har jeg gjort en vri. Før julesluffa fra i fjor kommer frem har jeg laget en krok på trappa hvor årets adventsstake skal få stå. Den kan selvfølgelig flyttes inn etter hvert, men når det første lyset skal tennes, da står den ute og hilser velkommen i adventstiden.

Juleranke

Langs den ene siden av stigen har jeg tvinnet en ranke av edelgran. Her kan du bruke vintergrønt av det materiale du liker best eller har i nærheten. Klipp små greiner og gjør klart før du tvinner slik du ville ha bundet en krans. Lag på lag nedover. For å skape litt volum har jeg festet eukalyptuskvister rundt omkring. Disse har jeg bare enkelt stukket innimellom. Lerkevistene skaper kontraster og gir fylde til ranken. Til slutt har jeg festet grankongler her og der. Fin naturpynt i grønt og brunt.

LerkFest ranken til stigen med en trå og deretter kan du stille lyslyktene der du synes det blir fint. Jeg har festet tall på mine lys og lysene står i gamle norgesglass.

Adventslys_Trude LindlandVedsiden av lyktene har jeg lagt en enkel edelgrankvist og en kongle, men her kan du selvsagt bruke julekuler, mosekuler eller annen pynt du liker.

Lys_ Trude Lindlandranke med lys

Fordi det ikke har kommet snø på trappa ennå har jeg lagt reinsdyrskinn på gulvet foran stigen. Det blir lunt og lekkert. Sett noen fine lykter rundt det skaper så fin stemning i desembermørket. Den gamle døra har jeg satt opp vedsiden av stigen for å skape et avgrenset rom. Den er fin i seg selv, men kan godt bli dekorert med et par gamle skøyter – det er jo tross alt snart jul.

Adventspynt_Trude Lindland

 

Mer inspirasjon fra Min Oase:

Pynt trappen til jul

Lag fine lyslykter til advent og jul

Høstdekorasjon

 

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Tips&råd, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen