Et solseil gjorde hele forskjellen

Tekst: Mette Stene-Johansen og Eigil Forbord/ Klikk.no Bolig. Foto: Espen Grønli
kommentarer
Uteplassen ble lite brukt, grunnet trekk, innsyn og blendende sol. Løsningen ble et solseil, som tok innersvingen på skarpt lys, innsyn, vind - og regn.

Denne leiligheten har en stor, vestvendt terrasse. Nydelig vær til tross,så ble uteplassen lite brukt. For det rause, men nærmest nakne uterommet var utsatt for trekk, innsyn og blendende sol og hete på varme sommerdager. Interiørarkitekt Beba V. Holøyen tok utfordringen. Relativt raskt kom forslaget om solseil opp. Seilet ble sydd i en moderne dacronduk av en profesjonell seilmaker. Duken veier kun 350 gram per kvadratmeter, og utmerker seg for øvrig ved at den slipper gjennom lyset på en helt spesiell, myk og fin måte. Formen er langstrakt, trekantet og så stor at nesten halve terrassen kan tildekkes. Seilet festes til vegg og rekkverk med et fleksibelt stramme- og opprullingssystem utført på vaskeekte seilbåtmaner.

Uteplassen ble lite brukt, grunnet trekk, innsyn og blendende sol. Løsningen ble et solseil, som tok innersvingen på skarpt lys, innsyn, vind - og regn.
SEIL MOT VINDEN: Det er også montert seil på sidene av terrassen for å skjerme mot vind og utsyn.

Til noen av toppfeltene på rekkverket ble det laget rektangulære seilduker i det samme materialet som hovedseilet. Uterommet fikk dessuten nye loungemøbler i kunstflett. Til den store, brune putekassen har familien fått lagd en glassplate. Dermed kan den brukes som bord, og man sparer plass.

Uteplassen ble lite brukt, grunnet trekk, innsyn og blendende sol. Løsningen ble et solseil, som tok innersvingen på skarpt lys, innsyn, vind - og regn.
MARITIMT: Seilmakernes system gjør det enkelt å rulle dacronduken inn og ut. Snorstrammesystem fra Hiv og Hoi.
Uteplassen ble lite brukt, grunnet trekk, innsyn og blendende sol. Løsningen ble et solseil, som tok innersvingen på skarpt lys, innsyn, vind - og regn.
FØR: Terrassen var stor og gold med innsyn fra flere kanter. Mangel på intime soner gjorde at terrassen ikke ble brukt så mye som beboerne ønsket.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen