Denne vil alle ha nå

Line Almhjell/www.linealmhjell.com
kommentarer
Eukalyptus-greiner får du kjøpt i omtrent alle blomsterbutikkene nå. De gjør seg godt alene, eller sammen med andre planter og dekor.
Eukalyptus-greiner får du kjøpt i omtrent alle blomsterbutikkene nå. De gjør seg godt alene, eller sammen med andre planter og dekor.

Eukalyptustreet kommer egentlig fra Australia, men for tiden finner du de karakteristiske bladene over alt, kanskje særlig på Instagram og andre steder folk deler inspirerende bilder. Spesielt typen som kalles «silver dollar» (Eucalyptus polyanthemos) er populær. Kvistene fås kjøpt i buketter, og står seg fint både alene i en vase og sammen med andre blomster.

 

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Vintergrønt inne med trendy eukalyptusNavnet «silver dollar» kommer av at denne typen eukalyptus har runde blader med et blekt skjær som kan minne om sølv hvis lyset faller riktig. Den bleke fargen er kjempefin å pynte med inne fordi den aldri skjærer i øynene eller krasjer med andre farger.

Vintergrønt inne med trendy eukalyptus
Eukalyptus kan brukes til så mangt! Den er nydelig alene i vase, men er også fin i kranser og dekorasjoner for eksempel.

Du trenger ikke fargerike blomster for å lage en flott bukett. Men husk at disse greinene trenger vann, akkurat som blomster, og de tørker fort ut. Bladene kan bli veldig fine tørket også, bare plukk vekk de som har krøllet seg mest og blitt stygge.

 

Vintergrønt inne med trendy eukalyptusDen duse grønnfargen gjør at eukalyptusen egner seg godt i blomsteroppsatser, og eukalyptus er for eksempel veldig populær i brudebuketter akkurat nå. Du kan for eksempel forlenge livet til slappe tulipaner ved å lage en ny bukett med noen eukalyptusgreiner.

 

Vintergrønt inne med trendy eukalyptusKjøper du en stor bukett eukalyptus, kan du dele den opp og bruke den til forskjellige ting rundt i huset. Her er noen tørkede kvister satt i en krukke sammen med røde bær for å lage en juledekorasjon. Grønnfargen er spesielt vakker som kontrast til granbar!

Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingre både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.

Mer moro fra Min Oase:’

Fine tips til borddekking til jul

Hvordan holde liv i orkidéen din (et eggeglass i uka er ikke nok)

Har du sett disse superpopulære mosenissene (som du fint kan lage selv)?

 

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon

Siden fortsetter under annonsen