Grønnsaker du kan gro på nytt

Line Almhjell/www.linealmhjell.com
kommentarer
Disse grønnsakene kan du gro på nytt i vinduskarmen. Mange grønnsaker lar seg spise i reprise – helt gratis. Alt du trenger er litt tålmodighet.

Kaster du røtter og avkapp i matsøpla når du rydder etter middagen? Sjekk først om du kan bruke dem på nytt. Det er nemlig mange grønnsaker som lar seg spise i reprise – helt gratis. Alt du trenger er en vinduskarm og litt tålmodighet.

Det kan være praktisk å dele opp grønnsakene i kort- og langsiktige prosjekter, så slipper du å gå sulten. Vi begynner med de langsiktige.

Disse grønnsakene kan du gro på nytt i vinduskarmen. Mange grønnsaker lar seg spise i reprise – helt gratis. Alt du trenger er litt tålmodighet.Har dette skjedd med hvitløken din? Plant feddene på nytt, så kan du høste fersk hvitløk om en stund!

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Sett feddet i jord med den grønne stilken opp. (Du kan godt gjøre dette uten at feddet har begynt å spire også, bare pass på at du setter det riktig vei.) Hold jorda fuktig, men ikke for våt.

Disse grønnsakene kan du gro på nytt i vinduskarmen. Mange grønnsaker lar seg spise i reprise – helt gratis. Alt du trenger er litt tålmodighet.Her er planten til et hvitløksfedd som ikke hadde begynt å spire da det ble satt ned. Ca. 4 uker etter. Å gro en helt ny løk fra et fedd kan ta 6 måneder, men grotiden varierer med årstid. Sommer er vanligvis tid for å høste hvitløk.

Andre matvarer du kan gro på nytt, men som krever litt tid:

Så til de litt mer actionfylte variantene.

Disse grønnsakene kan du gro på nytt i vinduskarmen. Mange grønnsaker lar seg spise i reprise – helt gratis. Alt du trenger er litt tålmodighet.

Vårløk er kjempeenkelt å gro på nytt, og du velger selv om du vil forsyne deg litt etter hvert, eller om du lar stumpene vokse i fred til de blir store.

Disse grønnsakene kan du gro på nytt i vinduskarmen. Mange grønnsaker lar seg spise i reprise – helt gratis. Alt du trenger er litt tålmodighet.Stumpene av vårløk setter du i et glass med vann i bunnen. Følg med at vannet ikke tørker ut, og bytt det ut innimellom. Etter hvert utvikler vårløkene lange røtter som hjelper dem å vokse. Disse var korte stumper på et par cm for ca. 3 uker siden.

Du kan bruke de samme stumpene flere ganger, men du vil ofte oppleve at de mister piffen litt etter å ha vokst på nytt 2-3 ganger.

Andre grønnsaker som vokser raskt i vinduskarmen:

  • Purre
  • Fennikel
  • Forskjellige salater

Her er en lenke som kan være til hjelp.

 

Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingrene både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Kjøkkenhage, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen