Hageportal av armeringsnett

Hulda Lyngmo Slettnes/@ingeborgstua
kommentarer
1

 

I et tidligere innlegg viste jeg hvordan jeg brukte armeringsnett til å lage et oppheng ved et plantebord. Nå vil jeg vise hvordan armeringsnett kan brukes til å lage en dekorativ portal i hagen. Ved siden av portalen kan man plante klatreplanter som klematis eller humler. Det første året jeg hadde portalen plantet jeg klematis her, men den frøs bort første vinteren. Våren etter plantet jeg humle ved portalen, noe som har gitt et godt resultat. Den frodige humlen vokser med rekordfart, og farger den hvite portalen frodig og grønn. Ved siden av portalen har jeg to krukker i sink med planten purpurvindel.

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

 

 

Se hvordan du kan bruke armeringsnett for å lage en hageportal.For øyeblikket ser det slik ut ved portalen. Men, snart vil grønne skudd av humle vokse seg store her. Portalen er ca 2 meter høy og 115 cm bred.

For å lage portalen har vi brukt tre armeringsnett som vi har kuttet i to strimler på 30 cm.

 

 

 

Se hvordan du kan bruke armeringsnett for å lage en hageportal.Den skarpe kanten av armeringsnettet er kuttet bort, slik at vi ikke skulle stikke oss på det når vi gikk forbi.

Armeringsnettet er malt i hvit utendørsmaling, men det er også mulig å bruke spraymaling til dette.

 

Se hvordan du kan bruke armeringsnett for å lage en hageportal.Til slutt er det satt ned et støpejern på hver side av portalen, slik at den skal bli stabil, og stå godt fast.

De ulike delene er satt sammen med ståltråd.

 

Se hvordan du kan bruke armeringsnett for å lage en hageportal.

Under buen ser det slik ut på en solskinnsdag om våren.

 

 

Se hvordan du kan bruke armeringsnett for å lage en hageportal.Portalen er en fin inngang ned til uteplassen ved de gamle vinduene. Den binder sammen lysthus, uteplass og hagesti.

 

 

Se hvordan du kan bruke armeringsnett for å lage en hageportal.Setter du opp en hageportal vil du oppdage at den er fin fra alle vinkler i hagen. Humlen vil gjennom årstidene skifte farge fra grønt til brunlig. Vinterstid er det bare tørre greiner på portalen. På denne måten vil utseende portalen har endres på en spennende måte alt etter hvilken årstid vi er inne i.

 

 

 

Se hvordan du kan bruke armeringsnett for å lage en hageportal.Det sies at alle årstider har sin sjarm, og at det er viktig å leve i nuet, og ta vare på det som er her og nå. Øyeblikket. Men, til tross for det er det godt å ha noe å se fram til. I mai ligger sommeren foran oss, og vi kan glede oss til varme dager med en hage full av blomster, og en hageportal som smykker uterommet med grønne humleblader.

 

Hulda Lyngmo Slettnes er gjesteblogger for Min Oase. Hun er selvlært fotograf, blomsterdekoratør og stylist, og har en trofast følgerskare på Instagram (@ingeborgstua). Hulda bor i Harstad, i et nydelig landlig hus fra 1896, har vokst opp med hage og blomster og har over snittet stor interesse for gamle hus, hage og interiør. 

 

Mer inspirasjon fra Min Oase:

Pelargonium – en storfavoritt!

Lag dette nydelige blomsterhjertet av eukaplyptus

Kreativ med tulipaner (hva med en tulipangardin?)

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen