Hagetrender

Yvonne Ringnes Nilsen
kommentarer
Hageliv & Uterom nr 1 2016
Småstoff
Blomsterfrämjandet
Hageliv & Uterom nr 1 2016 Småstoff Blomsterfrämjandet

Urban gardening

Nå lar vi oss ikke stoppe av at vi bor midt i byen! Begrepet urban gardening stammer fra europeiske storbyer, der folk har begynt å utnytte hver lille kvadratmeter til å dyrke noe grønt. Vi ønsker oss grønne takterrasser, frodige balkonger med bugnende blomsterkasser og spiselige vekster vi har dyrket selv. Flere har også bikuberpå taket og høster sin egen, urbane honning.

 

Grønne tendenser

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Spiselig ugress

Hørte vi grøss? Langt ifra! Tro det eller ei, ute i Europa er det brennhett å dyrke og spise både brennesle og løvetann. Dette er vekster som det nå er mulig å få kjøpt som planter over disk. Så fram med oppskrifter på neslesuppe og løvetannsalat og inviter på en skikkelig ugresskveld.

 

HD_E16_V174a

In med gress

Gress er ikke bare gress. Nå har prydgresset virkelig begynt sin sjarm-offensiv, og det ser ut som om det vil fortsette å innta krukker og bed over det ganske land.

– Prydgress har virkelig fått vist seg frem på de store hagemessene i Europa, forteller planterådgiver Tonje Bergh.

Det er mange ulike typer prydgress å få tak i. Plant det i krukker eller innimellom staudene. Det gir liv og struktur uten å stjele fargefokus.

 

colored spots on white watercolor

 

Rosa returnerer

Rosa ble kåret til årets farge 2016 av både Fargerike og Pantone  – en fargetrend vi også ser i hageverdenen.  – Rosa blomster er på vei tilbake. Vi vil se mye av pastellfarger som lyserosa og lysegrønt fremover – typiske sommerfarger, sier blomsterstylist Aina Nyberget.

 

Tips! Installer en utedusj i en skjermet del av hagen. Ingenting er som å dusje under åpen himmel på varme sommerdager.

 

H__R5A2583

Krukkefest

Grupper med krukker, enten de står ved inngangspartiet, i vinduskarmen eller på balkongen, er virkelig i vinden. Noen velger krukker i stedet for bed, og har du liten plass, er det også supert å plante i krukker i forskjellige størrelser. Den brune terrakottafargen fra 80-tallet er hyperaktuell, men det er også trendy med betongkrukker, krukker i lettere fiberbetong, og keramikkrukker med glasert overflate – helst i grønt eller blått.

 

Hageliv & Uterom nr 1 2016 Småstoff Blomsterfrämjandet

Spennende fra skogen

De som har peiling på det, altså Blomsterfrämjandet (Opplysningskontoret for blomster i Sverige) og Elmia Garden, mener at mørke, blodrøde blomster i svarte potter med detaljer i bronse er ekstra trendy akkurat nå. Tenk skumring i skogen og pynt stua med ekte oldemorsplanter som alunrot i ulike farger. Andre blomster som passer inn i stilen er alpefiol, begonia, georginer og palettblad.

 

Ikea

Vi flytter ut!

Stadig flere av oss velger å flytte kjøkkenet ut om sommeren. Om du klarer deg med en (gass)grill, kjøper en enkel benk eller bygger deg et helt utekjøkken med innlagt vann og det hele, er det viktigste å utnytte den varme årstiden. Gå for møbler som kan stå ute hele året, og prioriter gode sitteputer! Nå skal det nyyytes!

 

MS-Mood_SS16-821_madamstoltz

It’s a jungle in here!

Det skal ikke bare være grønt og frodig utendørs, vi vil gjerne ha hagefølelse inne også! Hengende planter, kaktuser, sukkulenter, fikentrær, grønne planter som monstera og philodendron og palmer i ulike varianter er populært.

– Det nyeste nå er at folk ønsker seg store planter og trær innendørs. De vil skape en minihage i stua, forteller blomsterstylist Aina Nyberget.

 

Mer inspirasjon fra Min Oase:

Kreativ med tulipaner (hva med en tulipangardin?)

Lag dette nydelige blomsterhjertet med eukaplyptus

En romantisk blomsterdekorasjon alle kan klare

 

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon

Siden fortsetter under annonsen