Hageutstyr som gjør livet enklere

Tekst: Kenneth Ingebretsen/gardenliving.no Foto: Produsentene
kommentarer
Hvilket hageutstyr gjør hagelivet enklere for deg? 10 tips!
Håndhakke som skjærer ugresset undenfra, slik at det kan ligge å tørke ut i sola eller lett fjernes for hånd. Denne gjør det lett og komme mellom stauder og sommerblomster i bedet uten at du skader plantene. Den er veldig enkel å bruke. Fra Sophie Conran for Burgon & Ball, kr 265.

Det finnes en rekke hageutstyr som gjør livet enklere og jobben du skal gjøre i hagen mye mer morsom. Det finnes ofte både dyre og billige varianter av utstyr, men det er alltid lurt å bruke noen kroner ekstra å kjøpe noe som varer. Bra for deg og bra for miljøet. Her har vi listet opp 10 forskjellige hagerelatert utstyr som garantert vil gjøre hagearbeidet til en lek.

 

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Skjermbilde 2016-01-24 kl. 16.27.17Denne japanske ugresshakken er også fra Burgon & Ball, og gjør det lett å få bort ugresset, da denne skjærer ugressrøttene fra undersiden. Den er veldig lett å bruke og brukes også av gartnerne i botanisk hage i Oslo. Denne kan brukes overalt i hagen fra grønnsakshagen til blomsterbedene. Kr 190.

 

Hvilket hageutstyr gjør hagelivet enklere for deg? 10 tips!En skikkelig god spade er en selvfølge i hagen. Gå for en med god kvalitet som tåler å brukes. Denne håndlagde spaden fra DeWit er av stål og kan til og med slipes hvis du vil ha den skarpere. En spade som gjør plantingen mye enklere.

 

Hvilket hageutstyr gjør hagelivet enklere for deg? 10 tips!En spade er bare en spade tenker kanskje du? Men denne spaden fra Burgon & Ball er forsterket mellom treverket og metallet slik at den tåler mye mer uten å knekke. Dette er en fin spade å bruke i blomsterbedet da den ikke er så stor. Spaden er av rustfritt stål, så den krever ikke mye vedlikehold. Kvalitet hele veien. Kr 545.

 

 

p7366-7add1Et par hansker som er tynne slik at du kan føle hva du gjør, samt knyte hyssing, skrive merkelapper uten å måtte ta hanskene av gjør garantert hagelivet mye enklere. Disse tynne hanskene fra Nelson Garden er praktiske, koster ikke mye og varer fint en sommer. De er vanlig å få kjøpt i de fleste hagesentre som Plantasjen og Hageland.

 

Hvilket hageutstyr gjør hagelivet enklere for deg? 10 tips!De som har kjøpt en beskjæringssaks som enten ikke har bra nok kvalitet eller som ikke sitter godt i hånden vet hvor tung og noen ganger smertefult det kan være. Derfor er det lurt å kjøpe en kvalitetsaks som denne fra Burgon & Ball. Den finnes i flere størrelser og beveger seg lett når den brukes. Kr 300.

 

p6782nHva gjør gjødsel blant hageutstyr? Vel dette produktet gjør hele sommeren til en lek og fortjener å nevnes. Dette er langtidsvirkende gjødsel fra Nelson Garden som du blander i jorden når du planter blomstene dine. Gjødselen blir frigitt litt etter litt hele sommeren igjennom, så trenger bare å vanne. Veldig lettvint!

 

Hvilket hageutstyr gjør hagelivet enklere for deg? 10 tips!En praktisk kantsaks for alle de gresskantene du måtte ha i hagen. Saksen er teleskopisk og kan tilpasses de fleste høyder, slik at du slipper å ligge på kne for å få fine kanter rundt bedene. Da sparer du både knær og rygg! Denne er fra fra Burgon & Ball. Kr 480.

 

Hvilket hageutstyr gjør hagelivet enklere for deg? 10 tips!Dette produktet er et «må ha» for alle hageeiere som bruker tid i hagen. Kneputene fra Burgon & Ball er laget av memoryfoam og former seg lett etter knærne, samtidig som de gjør det mykt å sitte på kne. De festes lett med borrelås og sklir ikke av. Kr 260.

 

Hvilket hageutstyr gjør hagelivet enklere for deg? 10 tips!De fleste skal på ferie en uke eller bort en helg i løpet av sommeren, da kommer denne ferievanneren fra Iriso og koster kr 69 veldig godt til nytte. Den kan kobles på en brusflaske og den har en egen dyse som du kan stille inn slik at den gir riktig mengde vann. De ulike enhetene kan kobles sammen, slik at det kan bli et godt vanningssystem for kjøkkenhagen eller drivhuset. Den er pengebesparende også, siden blomstene vil være i live når du kommer hjem. Smart løsning!

 

Kenneth Ingebretsen er forfatter av hagebøkene «Løker og knoller» og «Spiselig på liten plass», foredragsholder og hagefotograf. Han er utdannet gartner og jobber i egen staudeplanteskole med produksjon av stauder med besøkshage på sommeren. I tillegg driver Kenneth hagebloggen gardenliving.no sammen med Tommy Tønsberg.

 

Mer moro fra Min Oase:

Nybegynner? Fem sikre sommerblomster du kan så

Få de vanskelige plantene til å trives med et bedre mikroklima

5 blomster til hagen som dufter fantastisk

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Gartnertips, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen