Heng kjøkkenhagen i taket

Cecilie Eggen
kommentarer
Nå kan du lage din helt egen hengende hage! Trenden med å henge opp plantene har vært en stund, og en av de kanskje mest praktiske versjonene av trenden, er nettopp å henge opp urtene i taket. Det frigir benkeplass, er dekorativt og deilig grønt, og ikke minst praktisk. Da har du urtene dine lett tilgjengelig til matlagingen.

Nå kan du lage din helt egen hengende hage! Bokstavelig talt en liten «kjøkkenhage».

Trenden med å henge opp plantene har vært en stund, og en av de kanskje mest praktiske versjonene av trenden, er nettopp å henge opp urter i taket.

Det frigir benkeplass, er dekorativt og deilig grønt, og ikke minst praktisk. Da har du urtene dine lett tilgjengelig til matlagingen.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Nå kan du lage din helt egen hengende hage!  Trenden med å henge opp plantene har vært en stund, og en av de kanskje mest praktiske versjonene av trenden, er nettopp å henge opp urtene i taket.  Det frigir benkeplass, er dekorativt og deilig grønt, og ikke minst praktisk. Da har du urtene dine lett tilgjengelig til matlagingen.
Heng urtepottene i nærheten av et vindu for å sørge for godt dagslys. Foto: Boskke

 

Vi lot oss inspirere av blant annet nederlandske Boskke, som har laget den populære oppned-potta «Sky Planter» (se bildet over). Den henges opp i taket i en liten vaier, og vannesystemet fungerer ved at det er lite vannreservoir øverst i potta. Det er laget i porøs keramikk, slik at vannet sakte siger ned i jorda. En annen fordel er at du ikke trenger å vanne så ofte. Slik sørger god produktdesign for at jorda ikke blir overvannet, eller at det renner vann og jord ut av potta. Jeg har et par slike potter selv, og jeg synes de er veldig enkle å ha med å gjøre – det er lite vanning og vedlikehold, og plantene (for øyeblikket hjerteranker) trives kjempegodt. Flere hengepotter står definitivt på ønskelista!

 

Heng urtene over kjøkkenbenken og lag din egen lille hengende kjøkkenhage. Her er det blant annet rosmarin og basilikum som henger med hodet ned
Heng urtene over kjøkkenbenken og lag din egen lille hengende kjøkkenhage. Her er det blant annet rosmarin og basilikum som henger med hodet ned. Foto via design-milk.com

Ikke alle planter liker å henge oppned, men mange liker seg faktisk overraskende godt. Flere bruker dem til urter som basilikum, dill og rosmarin. Boskke selv anbefaler blant annet jordbærplanter i oppned-pottene sine. Verdt å teste ut!

 

Nå kan du lage din helt egen hengende hage!  Trenden med å henge opp plantene har vært en stund, og en av de kanskje mest praktiske versjonene av trenden, er nettopp å henge opp urtene i taket.  Det frigir benkeplass, er dekorativt og deilig grønt, og ikke minst praktisk. Da har du urtene dine lett tilgjengelig til matlagingen.

 

Det er heldigvis flere som har tenkt samme kloke tanke om å utnytte plassen, og har laget fine potter til å henge i taket.

Øverst til venstre: Denne fine plantepotta heter Sphere Flower Pot og kommer i matt børstet stål. Tråden den henger i er så tynn og så usynlig at planten ser ut som den svever. Kult! Selges på madeindesign.co.uk

Øverst til høyre: Sky Planter i keramikk fra nederlandske Boskke kommer også i resirkulert plast og i flere farger. Se boskke.com/distribution/ for forhandlere i Norge. Designdelicatessen.dk selger også Sky Planter.

Nederst til venstre: Taklampe som også gjør jobben som blomsterbed, designet av kanaderen Ryan Taylor. Denne heter faktisk Babylon Light, som selvsagt spiller på Babylons hengende hager – et av verdens syv underverker. Babylon Light er perfekt på kjøkkenet med en god sortering med urter i. Fås kjøpt på objectinterface.ca.

Nederst til høyre: Denne lille hengende hagen er også smart designet. Ytterlaget er i polyester, og en indre ekstra pose er laget i vanntett PVC med små keramikkuler. Finnes også i hvit. Den heter Urban Garden Bag Flowerpot, og kan for øvrig også «bygges i høyden». Selges blant annet på madeindesign.co.uk.

 

Liker du idéen om å ha en hengende hage? Det trenger jo slett ikke være urter eller spiselige planter i pottene, det velger du selvfølgelig helt selv.

Heng kjøkkenhagen i taket. Eller andre blomster og planter for den saks skyld.
Heng hagen i taket. Perfekt i små rom! Foto: Boskke

 

Interessert i mer? Sjekk også gjerne ut:

Slik får du det frodig på badet

Perfekte inneplanter til mørketida

Pynt til høst med fargesprakende lyng

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Kjøkkenhage, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen