Hjemmelaget juletre som er fint både inne og ute

Tekst: Kristin Skoglund Granum Alle foto: Trude Lindeng/Lev Landlig
kommentarer
_MG_6912

Likte du mosenissene? Da vil du elske disse sjarmerende juletrærne.

Vi er heldige som kan gå rett ut og høste inn vanlig norsk granbar. Riktig fråtse kan vi gjøre, og gratis er det også. Men husk å klippe pent av trærne så de ikke ser skamklipte ut, og spør først, hvis det ikke er dine trær.

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Slik lager du ditt eget mini-juletre

Du trenger:

  • Granbar
  • Ståltråd

_MG_68971. Start med å finne en noenlunde grov og rett kvist. Denne skal bli stammen inne i treet, og den bredeste enden skal ned mot bordplata. Baret kan gjerne være på, men tynn ut om det er for tykt.

 

LL1014 Kristin Granum Skoglund Hagespalte til jul/nyttår Kranser og pynt av granbar og naturmaterialer Pynte inne Dekorasjoner Borddekking Julepynt  Girlandere av gran2. Legg en fin tett kvist av bar inntil stammen, legg den med toppen ned mot bordplata og greinen opplangsmed stammen – og surr fast med vikletråd.

 

_MG_69003. Fortsett ved å legge på en ny kvist ved siden av den forrige, og surr den godt fast. Legg på til sammen tre til fire kvister rundt stammen.

 

LL1014 Kristin Granum Skoglund Hagespalte til jul/nyttår Kranser og pynt av granbar og naturmaterialer Pynte inne Dekorasjoner Borddekking Julepynt  Girlandere av gran4. Etter å ha surret fast baret nederst på stammen, snus treet slik at granbaret ligger som et fint lite skjørt utover bordet. Er stammen for lang slik at treet står vinglete, klippes tuppen av. Legg på bar til treet står stødigere.Deretter legges nye barkvister videre på oppover stammen mens de surres fast. Trærne blir finest om toppen er smal, så legg på mindre kvister for hver runde og avslutt med å surre stramt rundt den smale toppen.

 

LL1014 Kristin Granum Skoglund Hagespalte til jul/nyttår Kranser og pynt av granbar og naturmaterialer Pynte inne Dekorasjoner Borddekking Julepynt  Girlandere av gran
Så enkelt kan det gjøres, og så fint kan det bli!

 

Mer moro fra Min Oase:

Har du sett disse superpopulære mosenissene (som du fint kan lage selv)?

Kjempefin julestjerne av mose og bambus

Dørkransen som tok Facebook med storm

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Tips&råd, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen