Høste poteter

Hulda Lyngmo Slettnes/@ingeborgstua
kommentarer
potet9

 

Det er den tida på året da det vi har plantet kan høstes inn etter en lang sommer. I år prøvde vi oss på poteter. Poteter ble satt i pallekarmer som vi laget selv. Dette skulle bare være et prøveprosjekt, så vi startet i liten målestokk.

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Det er gøy å ha egne poteter, kanskje det blir flere til neste år? Potetopptaking, hvordan vi gjorde det, og hvordan vi oppbevarer poteten vil bli tema for dagens innlegg.

 

 

potet12

 

Høste poteter

Slik så det ut da jeg satte potetene i slutten av april. Før poteten ble satt i jorda ble jorda gjødslet med kunstgjødsel. Jeg lagde smale renner som jeg la poteten ned i. Etterpå gravde jeg over den. Groene skal peke opp når poteten settes, slik at de lettere kan komme i vekst.

 

 

potet1

Sommeren er over, det er tid for å ta opp potetene. Først må potetgresset fjernes.

 

 

potet2

Det er spennende å se hvor mange poteter som skjuler seg under potetgresset. Rist godt av potetgresset, slik at potetene som sitter fast kommer løs.

 

 

potet3

Potetene vi har satt heter Troll. Her ligger det flere synlig, men nå må vi fram med grevet og grave i jorda, for her skjuler det seg mer lengre ned i kassen.

 

 

potet4

 

Grevet er hentet fram, snart vil det gjøre jobben!

 

 

potet5

 

Potetene graves fram fra jorda. De havner i bøtta, en etter en.

 

 

potet7

 

Det ble ikke store avlingen, bare denne bøtta, men kanskje det blir mer til neste år? Det hadde vært gøy å utvide med en sort potet til. Mandel er en favoritt hos meg, men denne er også god.

 

 

potet8

Potetene ble så tømt over i en trekasse. Denne kassen ble satt ned i kjelleren til oppbevaring. Noe av poteten ble satt i kjøleskapet.

 

 

potet11

 

Det er noe ekstra ved det å dyrke sin egen potet, selv om det ikke ble så mye. Jeg husker tilbake til da jeg var lita, og morfaren min hadde stor potethage med flere ulike sorter potet. Det var artig å ta opp potet og vite at høsten var der med både potet, gulrot og bringebær i hagen.

 

 

Hulda Lyngmo Slettnes er gjesteblogger for Min Oase. Hun er selvlært fotograf, blomsterdekoratør og stylist, og har en trofast følgerskare på Instagram (@ingeborgstua). Hulda bor i Harstad, i et nydelig landlig hus fra 1896, har vokst opp med hage og blomster og har over snittet stor interesse for gamle hus, hage og interiør. 

 

Mer inspirasjon fra Min Oase:

Pelargonium – en storfavoritt!

Gjør hagen høstfin

Få en vakker hage med akeleier

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Kjøkkenhage, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen