Høstpynt i lysthuset

Tekst og foto: Hulda Slettnes
kommentarer

Lysthuset i hagen er koselig å innrede etter årstidenes skiftninger. Alle årstidene er fine i lysthuset, våren med små stemorsblomster som blomstrer i vinduskarmene, sommeren med Dronning Ingrid – pelargonium, vinter og jul med grankvister og isroser på vinduene. Men høsten er det noe ekstra over. Gyllent og fargesprakende, jordfarger, en stillhet bare denne årstiden kan gi.

Pynt til høst i lysthuset.
Stolen er arvegods, kurv fra Hageland, saueskinn er brukfunn.

Når døren åpnes inn til lysthuset blir man møtt av en gammel stol. Utenfor ses den gyldne høstdagen. Ei rogn som står like ved gir gule farger også inne i lysthuset. På gulvet ligger lune saueskinn som passer fint til høsten. Fargene er holdt i naturens egne. Brun stol og kurv får samklang fra trestammene utenfor, på den måten skapes det harmoni og ro i lysthuset denne høstdagen.

Den grønne dobbeldøren er en kopi av en dør jeg så i et blad. Jeg likte den så godt, og mannen min og pappa, satte ideen ut i livet. I vinduet har jeg hengt opp en vimpelrekke som jeg har klippet ut i mønstret papir. Papiret går i høstens fargetoner, beige og brunt.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Pynt til høst i lysthuset.

Enkel og effektfull pynt er å hente inn fine høstblader som kan bli en del av dekoren. Jeg har lagt gule rogneblader i vinduskarmen. Sammen med lysene og de sinkgrå fatene blir det fin høststemning. Utenfor, i hagen, ligger høstbladene som et teppe over den grønne plenen. Nå skal naturen snart hvile, for så å våkne til liv igjen en vårmorgen.

Pynt til høst i lysthuset.
Puff fra Ellos. Alle møbler er bruktfunn

Det hvite bordet er det lagt to gamle planker på. På den måten står bordet i stil til de brune stolene i rommet. Dette er en enkel måte å forandre litt på et bord på. På bordet er det blant annet pyntet med en bukett røsslyng. Et annet enkelt dekorelement er bildene av blader som henger på veggen. Jeg fant noen tegninger av høstfargede blader på nettet som jeg skrev ut på en A4-kartong. Før jeg hang opp bildene hadde jeg litt svart stempelsverte langs kanten, og litt på hjørnene av kartongen. Det gir en fin avslutning og effekt til bildet.

Pynt til høst i lysthuset.
Snelle med hyssing fra Plantasjen. Glassflasken er et bruktfunn.

I et av vinduene har jeg satt en stor, brun glassflaske og en snelle med hyssing. Det brune glasset passer så godt til de flotte fargene i hagen.

Pynt til høst i lysthuset.
Pilkrans og sinkboks fra Plantasjen.

Hylla er laget etter et tips fra en reportasje i Lev Landlig. På hylla er det også dekorert med høstblader. En brun pilkrans får en fin plass her sammen med en billedramme med hengsler. Bildene i ramma har jeg funnet på nettet og printet ut. Det tente lyset er ekstra stemningsskapende.

Lysekronen som henger i taket er også kledd opp til høst. De gulgrønne bladene står i fin kontrast til det brune i interiøret her inne. Pynt til høst i lysthuset.
Lysekronen som henger i taket er også kledd opp til høst. De gulgrønne bladene står i fin kontrast til det brune i interiøret her inne.

Høsten er årstiden med den gode roen. Med stillhet i hagen, med en enslig fugl som synger i tretoppen. Høsten er tid for å tenne lys i lysthuset, sette seg ned i en kurvstol, la blikket gli utover bølgene på havet. Se at grågåsplogen former seg og trekker mot sørlige strøk. Høsten rommer så mye, både opprørt hav og stille, solfylte dager. Dager da himmelen er høy og blå over gulorange trær. Høsten er kontrastenes tid med mørke kvelder og klare morgener.

Følg Hulda Slettnes på Instagram: @Ingeborgstua

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen