Inspirasjon til uteplass

Trude Lindland
kommentarer
Kakebord Trude Lindland

 

Selv om høstens skarpe, klare luft er på plass er det fortsatt varmt nok til å sitte ute midt på dagen. Hvorfor ikke lage en deilig høstkake eller to og ta dem med ut?

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Høst i hagen Trude Lindland

 

Inspirasjon til uteplass

I sommer fikk jeg endelig gjort det jeg har tenkt på en stund, nemlig å lage en uteplass på gresset under det gamle epletreet. Bordplaten er et gammelt dørblad jeg har malt med husmaling. Fem strøk måtte til før jeg ble fornøyd. Benkene har jeg kjøpt på Ikea. Sitter man tett er det plass til 10 stykker rundt bordet – helt perfekt!

 

Høstbord Trude Lindland

 

Dekk bordet med et gammelt servise eller med andre ting du liker. Jeg samler på gamle engelske te- serviser og dette «mix and match»-settet kjøpte jeg i London for noen år siden. Kopper og asjetter er ikke like, men matcher i fargene.

 

Epledekorasjon Trude Lindland

 

Bordpynten lager du helt gratis. Mosen, grankvister og rognebær finner du i skogkanten, nedfallsepler har du kanskje i hagen? Spør noen du kjenner om du ikke har epletre i hagen selv. Solhatten har jeg plukket fra staudebedet mitt, den gjør seg godt i dekorasjoner og holder lenge som snittblomst.

 

Gulrotkake Trude Lindland

 

En saftig gulrotkake og en sprelsk eplekake er høstens favoritter, spesielt hvis både epler og gulrot er høstet fra egen avling. Jeg baker denne eplekaken med revet eple.

Kaken pyntes med smørkrem med kanel og vaniljesmak.

 

Eplekake Trude Lindland

 

 

Det er ikke så mye pynt som skal til på det hvite bordet. Men med høstens egne frukter og farger blir det fort høststemning.

 

Dekorasjon TrudeLindland

 

Døra ligger løst oppå to enkle bukker, men det står stødig nok til at man slapper av og kan nyte høstlufta.

 

mose Trude Lindland

 

Høstens fargesprak er noe av det vakreste jeg vet om. Rødt, grønt, lilla og oransje gjør meg rett og slett glad!

 

Hagebord Trude Lindland

 

Legg skinn, puter og et ekstra pledd på benkene så holder du varmen. Tenn stearinlys i lykter og lysestaker selv om sola skinner. På greinene har jeg hengt en gammel lampeskjerm og telyslykter som lyser så fint også etter at vi har gått inn.

Selv syns jeg oppvasken på kjøkkenet går litt lettere når jeg kan se ut på de lysende lyktene i høstmørket.

 

Trude Lindland er frilansjournalist og -fotograf med hus og hage som hobby. Hun er arvelig belastet når det gjelder å samle på gamle ting og innrede med landlig stil. Det hun blir aller mest glad av er en kopp te på senga om morgenen og et bruktfunn hun tror hun har savnet hele livet. Følg Trude på Instagram: @trudelindland.

 

Mer inspirasjon fra Min Oase:

Disse blomstene er spiselige

Gjør hagen høstfin

Slik steller du oliventreet

 

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen