Islykter i julehagen

Hulda Lyngmo Slettnes/@ingeborgstua
kommentarer
islykter15

Gnistrende kalde vinterdager blir enda mer gnistrende når du dekorerer med islykter. Når islyktene tennes gir de et magisk skinn fra seg. De er med på å ramme desemberhagen inn i et vakkert lys. Gjestene blir ønsket ekstra velkommen til jule-eller nyttårsselskapet når de blir møtt med tente islykter i hagegangen.

 

Her viser jeg deg hvordan islykter kan lages, og hvordan de kan plasseres rundt om i hagen som dekorelement.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

 

Islykter skaper julestemning
ISLYKTFORMER: Dette er en egen form for islykter, men bruk gjerne fantasien og finn andre former.

Slik lager du islykter

Islykter kan lages på flere måter, man kan bruke ulike former som f.eks boller eller ballonger. Eller man kan gjøre som jeg har gjort, å kjøpe en stjerneform som er designet for å lage islykter.

Islykter skaper julestemning
PYNTING: Ved å putte noe oppe i formen før vannet stivner, kan man skape fine dekorasjoner i islykten. Her er det brukt granbar.

Det krever litt tålmodighet å lage islykter. Men, første del av prosessen går raskt. Vann tappes i beholderen, hvis man ønsker å dekorere lykten med noe legger man det ned i vannet. Jeg har brukt grankvister som jeg har lagt ned i beholderen. Du kan gjerne legge flere, slik at de fyller hele lykten.

Hver islykt trenger et døgn i fryseren for at vannet skal fryses slik at lykten blir fin. Dersom du velger å benytte deg av kuldegradene ute kan det ta lengre tid.

Etterhvert som islyktene er ferdige lar jeg de stå i fryseren til de skal brukes, på den måten tiner de ikke. Er været mildt kan de settes inn i fryseren igjen etter bruk, på den måten kan man ha de fine lenge.

Islykter skaper julestemning
DEKORATIVT: Ferdig frosset, og med et stearinlys i midten, blir det en fin lykt å sette ut i hagen.

Islyktene får fine sjatteringer av isen, grankvistene som er frosset inn i isen gir en vakker effekt på den stjerneformede lykten.

Islykter skaper julestemning
VELKOMMEN: Islykter oppover trappetrinnene, blir en fin velkomst.

Plassering av islykter

Plasseres islyktene i trappen blir det fine lyspunkter å se på når man går opp. Jeg lot to av islyktene være blanke, uten noe frosset inn, to andre har fått grankvister til dekor. Jeg har plassert de annenhver blank og annenhver med grankvister, på den måten blir det litt variasjon.

Islykter skaper julestemning
VARIASJON: Islykter med ulik design skaper fin variasjon.

Det er vakkert med det lille snølaget som ligger rundt islyktene.

Islykter skaper julestemning
ISKALD DESIGN: Islykter skaper stemning i mørketiden.

Islyktene kan plasseres på ulike steder i hagen, har du tid kan du lage mange. Her står de på en hylle ved en av uteplassene. En mosekrans henger på vindusveggen, konglene på kransen passer fint til lyktene.  Det er også flott å dekorere med eviggrønne greiner ved siden av islyktene, jeg har lagt noen greiner av edelgran her.

Islykter skaper julestemning
DEKORATIVT: Islykter er et fint designelement i hagen.

Islyktene er her plassert langs hagegangen i snøteppet som har lagt seg over plen og bed.

 

Islykter skaper julestemning
DIAMANTER: Som diamanter står islyktene i hagen.

 

Gnistrende som diamanter står islyktene i hagen. Det rene uttrykket mellom is og snø får meg til å tenke på nyttår og blanke, ubrukte dager som ligger foran.

 

 

Mer inspirasjon fra Min Oase:

På tide å fjerne sommerblomstene

Slik lager du årets julekrans

Bruk mose til julens dekorasjoner

 

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen