Julefin balkong på 1-2-3

Tekst og foto: Line Almhjell/linealmhjell.com
kommentarer
Julefin balkong

Når nattefrosten melder seg og vinteren er et faktum, blir det ofte til at jeg glemmer balkongen min helt. Høstlyngen er det eneste som fremdeles holder stand der ute, og det er fort gjort å vende blikket mot utsikten til Oslos skyline og en blek vintersol isteden (en utsikt som er skjult bak høye trekroner om sommeren).

Men balkongen ligger tross alt rett utenfor kjøkkendøra, så i år ville jeg pynte opp litt der ute – men uten å bruke for mye tid eller penger. Det ble et enkelt, lite stilleben som forandret hele utsikten min.

På et lite bord satte jeg noen vintergrønne uteplanter og la ut et lite teppe av granbar, og så danderte jeg en lyslenke rundt omkring. I midten satte jeg en vase med et kubbelys og noen julekuler. Det tok meg omtrent ti minutter.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Pynt på balkongen til jul

Siden jeg alltid reiser bort i jula, har jeg ikke noe tre å henge pynt på. Jeg valgte ut noen gjennomsiktige kuler fra den begynnende samlingen min og la dem slik at de fikk lys gjennom seg. De ser nesten ut som kuler av is.

adventsbalkong 5 mindre

Jeg la noen kvister granbar i lysholderen for å gjøre inntrykket tettere, og så pyntet jeg litt ekstra med en håndfull røde bær jeg hadde klippet fra noen busker ute i gata tidligere på dagen.

Julefin balkong i en fei

Enkel julepynt på balkongenOg da mørket senket seg, kom stillebenet enda mer til sin rett sammen med den vinterlige byutsikten. Jeg lar kubbelyset brenne mens jeg har gjester eller oppholder meg på kjøkkenet, og så bytter jeg ut med et batteridrevet kubbelys innimellom.

Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingrene både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.

Mer moro fra Min Oase:

Hvordan holde liv i orkidéen din (et eggeglass i uka er ikke nok)

Har du sett disse superpopulære mosenissene (som du fint kan lage selv)?

Dørkransen som tok Facebook med storm

Neida, du må ikke pynte med julestjerne. Se fine alternativer for de tradisjonelle juleblomstene.

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen