Juleverkstedinspirasjon: Julestjerne

Tekst og foto: Hulda Slettnes, @ingeborgstua
kommentarer
Mosekledd og herlig landlig i stilen. Denne stjernen er enkel å få til.
Mosekledd og herlig landlig i stilen. Denne stjernen er enkel å få til.

Denne tiden på året er perfekt for koselig juleverksted, gjerne sammen med venner. Denne stjerna gjør seg flott ute, og er enkel å få til.

Stjerner finner vi i ulike varianter i julepynten. Her kan du se hvordan du kan lage en stjerne av bambuspinner og mose.

Men, hvorfor er stjernen en kjær dekor til jul? I juleevangeliet leser vi at Gud satte en stjerne på himmelen slik at gjeterne og de tre vise menn skulle finne Jesusbarnet i krybben, og derfor er stjernen blitt et symbol på julen. Vi henger opp stjerner som lyser i vinduet når den første adventsøndagen kommer.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

12

Slik ble stjernen da den ble ferdig. Den gjør seg godt sammen med grankvister, epler og en lykt. Den gammeldagse julefølelsen kommer når disse materialene brukes.

2

Du trenger:

  • Bambuspinner (greiner, eller andre blomsterpinner kan også brukes.)
  • Mose
  • Tang
  • Ståltråd
  • Blomsterstreng

Du har kanskje plukket mose tidligere i høst. Hvis du ikke har det, kan du finne ulike typer mose på blomsterbutikker, f.eks Plantasjen.

1

 

Slik gjør du:

Det er en fordel at mosen er myk, legg den i vannbad noen få minutter slik at den mykes opp. Da er den lettere å jobbe med når den skal formes til pinnene.

3

Deretter finner du fram bambuspinnene. De klippes av i ønsket størrelse. Jeg klippet mine på 44 cm. Til sammen trenger du seks pinner som skal danne stjernen.

4

Jeg valgte å kle hver enkelt pinne før jeg satte stjernen sammen. Det er lettere å få dekket hele stjernen med mose før stjernen er montert. Ta en bit mose og fest den med blomstertråd. Slik gjør du til hele pinnen er dekket av mosen.

6

Når du er ferdig har du seks pinner som ser omtrent slik ut. Jeg har blandet grønn mose med hvit reinmose. Det blir fint med litt sjattering.

7

Når pinnene settes sammen tvinnes ståltråden stramt rundt to og to av pinnene. Endene klippes av med tangen.

8

To trekanter danner grunnlaget for å fullføre stjernen. Trekantene settes deretter sammen, motsatt vei, og stjernen er ferdig.

9

Stjernen utgjør en vakker dekorasjon i uterommet. Du kan selvsagt også pynte med den innendørs. Her har jeg satt sammen et lite stilleben av epler, lykt, granbar og en saks. På øverste hylle står et fat med epler og grankvister. Eplene jeg har brukt er kunstige, kjøpt på Plantasjen.

Ønsker du deg mer inspirasjon til juleverkstedet?

Lag disse populære mosenissene

Nydelig grankrans til utebruk

Denne fine dørkransen tok Facebook med storm

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen