Karse i eggerøre og salat

Hulda Lyngmo Slettnes/@ingeborgstua
kommentarer
karse1

Mange sådde nok karsefrø på barneskolen. Det skjedde gjerne like før påske, slik at de grønne spirene med den pepperaktige smaken kunne tas med hjem til påskeferien der vi kunne ha den som friskt tilbehør til egg. Jeg jobber på en barneskole, og karsen sås fortsatt på denne tida av året. Her vil jeg vise deg hvordan du kan gjøre det, og hvor delikat og godt det er med karse både i eggerøre og som smakstilsetting i en salat.

Her får du tips til hvordan du kan så karse, og bruke den i eggerøre og salat.

Karsefrø kan kjøpes både i blomsterbutikken og på dagligvarebutikken.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Her får du tips til hvordan du kan så karse, og bruke den i eggerøre og salat.

Karsefrø skal sås på våt tørkerullpapir, eller på bomull. Jeg har valgt å så de på bomull. Det er viktig at bomullen holdes fuktig gjennom hele vokseprosessen, og når karsen er ferdig utvokst slik at den ikke tørker ut og blir ødelagt.

Her får du tips til hvordan du kan så karse, og bruke den i eggerøre og salat.

Ettter at frøene er sådd legges det over plast. Jeg klippet opp en plastpose, som jeg stakk hull i med en gaffel, slik at frøene skulle få luft. Når frøene begynner å spire tas plasten bort. Etter et døgn kan de første spirene i frøene ses.

Her får du tips til hvordan du kan så karse, og bruke den i eggerøre og salat.

Det er spennende å følge prosessen fra frø til grønn spire.

Her får du tips til hvordan du kan så karse, og bruke den i eggerøre og salat.

Jeg sådde karse i tre skåler. Etter ca 7 dager er karsespirene så store som dette. Det er fint å så frøene i skåler som kan stå fremme på kjøkkenbenken. De er både dekorative, og gode å ha som det lille ekstra på brødet eller rundstykket.

Her får du tips til hvordan du kan så karse, og bruke den i eggerøre og salat.

Jeg laget eggerøre med karse som smakstilsetting. Karsen ble hakket opp i passe mengde.

Eggerøre

  • 1 egg
  • 1 ss melk
  • Karse etter smak og behag.

Pisk egget, ha i melken, pisk sammen dette, ha så i karsen. Stekes i stekepanne i ca 3-4 minutter.

Her får du tips til hvordan du kan så karse, og bruke den i eggerøre og salat.

Jeg toppet skiva med tomater og karse. Vel bekomme!

Her får du tips til hvordan du kan så karse, og bruke den i eggerøre og salat.

Jeg laget også en enkel salat bestånde av chrispi salatblad, tomat, paprika, agurk og karse. Smak til med olivenolje, salt og pepper.

Den lille karsespiren kan brukes til så mangt, prøv ut ulike matretter, med karsens pepperaktige smak som spiss på det hele.

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Kjøkkenhage, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen