
Mange sådde nok karsefrø på barneskolen. Det skjedde gjerne like før påske, slik at de grønne spirene med den pepperaktige smaken kunne tas med hjem til påskeferien der vi kunne ha den som friskt tilbehør til egg. Jeg jobber på en barneskole, og karsen sås fortsatt på denne tida av året. Her vil jeg vise deg hvordan du kan gjøre det, og hvor delikat og godt det er med karse både i eggerøre og som smakstilsetting i en salat.
Karsefrø kan kjøpes både i blomsterbutikken og på dagligvarebutikken.
Karsefrø skal sås på våt tørkerullpapir, eller på bomull. Jeg har valgt å så de på bomull. Det er viktig at bomullen holdes fuktig gjennom hele vokseprosessen, og når karsen er ferdig utvokst slik at den ikke tørker ut og blir ødelagt.
Ettter at frøene er sådd legges det over plast. Jeg klippet opp en plastpose, som jeg stakk hull i med en gaffel, slik at frøene skulle få luft. Når frøene begynner å spire tas plasten bort. Etter et døgn kan de første spirene i frøene ses.
Det er spennende å følge prosessen fra frø til grønn spire.
Jeg sådde karse i tre skåler. Etter ca 7 dager er karsespirene så store som dette. Det er fint å så frøene i skåler som kan stå fremme på kjøkkenbenken. De er både dekorative, og gode å ha som det lille ekstra på brødet eller rundstykket.
Jeg laget eggerøre med karse som smakstilsetting. Karsen ble hakket opp i passe mengde.
Eggerøre
- 1 egg
- 1 ss melk
- Karse etter smak og behag.
Pisk egget, ha i melken, pisk sammen dette, ha så i karsen. Stekes i stekepanne i ca 3-4 minutter.
Jeg toppet skiva med tomater og karse. Vel bekomme!
Jeg laget også en enkel salat bestånde av chrispi salatblad, tomat, paprika, agurk og karse. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Den lille karsespiren kan brukes til så mangt, prøv ut ulike matretter, med karsens pepperaktige smak som spiss på det hele.