Krydre interiøret med sukkulenter og grønne planter

Tekst: Ingrid Wærp Foto: Jorunn Tharaldsen/Rom123
kommentarer
Glad i grønne planter du også? Bli med hjem til interiørstylist Linda Elmin.
Stuen til Linda er lys og innbydende. Sofaen er fra Eilersen, bordene er fra Normann Copenhagen, og hyllen er fra Hay. Bildene er fra hviit.no, Paper Collective og fotografiska.eu. På bordet står hvite delikate tulipaner. Frodige grønne planter og sukkulenter sørger for fine teksturer og innslag av mer organiske former i et grafisk interiør. I høyre hjørne ser du en Calathea og til venstre ser du en strandpachiri.

Skal jeg ha på meg noe annet enn grått? Noe med farger? Jeg er jo ikke akkurat så fargerik av meg, smiler Linda Elmin. I en enebolig på 450 kvadratmeter på Fjellhamar driver Linda butikken hviit.no, i tillegg til at hun jobber som frilans interiørstylist. Hva som er hennes stil? Den beskriver hun enkelt og greit som «min stil». For må det egentlig hete noe?, undrer Linda. Men tilbake til fargepaletten. For Linda liker at den er rolig. Forklaringen på det er enkel: – Jeg tenker og jobber så mye med farger. Da trenger jeg å ta det litt ned fargemessig hjemme. Men de grønne plantene, de må jeg ha.

Glad i grønne planter du også? Bli med hjem til interiørstylist Linda Elmin.
Bunadteppet som henger over stolen er fra Mandal Veveri. Det er designet av Andreas Engesvik. Stolen Egget er designet av Arne Jacobsen. Bordet er fra OX Design. De store grønne plantene er arekapalmer.

Det er mye hvitt. Det er mye svart. Og det er en del grått. Det hele er krydret med sukkulenter og store grønne planter. Stylisten foretrekker de grønne vekstene fremfor blomster. Ellers innreder hun med ting som gjør henne glad.

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Glad i grønne planter du også? Bli med hjem til interiørstylist Linda Elmin.
Linda har samlet på marmor siden hun var tolv år. Tingene er funnet på ulike loppemarkeder. Sukkulentene står i delikate hvite potter. Og en frodig grønn strandpachira blir en fargeklatt i det sobre interiøret.

 

 

– Jeg har ikke noe her hjemme som jeg tenker at jeg burde byttet ut. Da forsøker jeg heller å endre på det jeg ikke er fornøyd med.

 

Grønne tips:

  • Sukkulenter gir fin tekstur til interiøret og er enkle å ha med å gjøre da de nøyer seg med lite vann.
  • Sukkulenter kommer i mange fargenyanser og former og perfekte å samplante med. Prøv for eksempel den rosettformede sukkulenten Echeveria med en Tradescantia Zebrina (husvandrer) eller Ceropegia woodii (hjerteranke) for fine kontraster i samme potte.
  • Store grønne planter er gode luftrensere og gir interiøret følelse av frodighet.
  • Grønne store planter som er populære nå, er for eksempel Monstera (vindusblad), elefantøre, ulike palmer som kentiapalme og arekapalme, strandpachira og bonsaificus.

 

Interessert i mer? Se for eksempel:

Heng kjøkkenhagen i taket

Perfekte inneplanter

Kule løsninger til inneplantene dine du kan gjøre selv

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Planter

Siden fortsetter under annonsen