Kule løsninger til inneplanter

Tekst: Ingrid Wærp/ROM123 Foto: Jorunn Tharaldsen
kommentarer
JT_R123_juni_3

Hvis stylist Juni Hjartholm drømmer om noe hun ikke kan kjøpe, så lager hun det. Bli inspirert av disse fire lekne gjør-det-selv-prosjektene.

– Er det noe jeg ønsker meg og som jeg ikke har råd til å kjøpe, så lager jeg det i stedet. Og hvis det er noe jeg er litt usikker på om jeg skal kjøpe, hender det at jeg lager noe lignende først og ser hvordan det passer hjemme hos oss. Jeg lager sjelden noe bare for å lage noe, det er mer det at jeg ser noe fint og tenker at jeg kanskje kan lage det selv. Jeg kjøper en del digitale magasiner, og hvis jeg ser noe jeg liker, tar jeg vare på det og ser på det i etterkant. Jeg samler gjerne ideene i mapper, forteller Juni.

Sjekk hva du enkelt kan lage selv til inneplanter. Bli inspirert av disse fire lekne gjør-det-selv-prosjektene.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Vegg for plantene

Her har Juni kjøpt et armeringsjern på Bauhaus. På det får plantene slynge seg oppover. Planteveggen kan brukes både ute og inne, og du kan spraylakkere den hvis du ønsker det. Prislapp: 139 kroner.

Sjekk hva du enkelt kan lage selv til inneplanter. Bli inspirert av disse fire lekne gjør-det-selv-prosjektene.

Rimelig vedstativ

Juni har laget en vedholder av terrassebord/Kebony fra Bauhaus. Hun hadde så lyst på en i jern, men den kostet 12 000 kroner. Plankene er skrudd fast i hverandre. På midten har hun festet en svart lastestropp for å holde stativet sammen. Sett stativet cirka ti centimeter fra veggen før du legger i veden. Prislapp: 200 kroner.

Sjekk hva du enkelt kan lage selv til inneplanter. Bli inspirert av disse fire lekne gjør-det-selv-prosjektene.

Hengende planteholder

Lag en frodig plantevegg ved å sy hengende blomsterpotter. Her er det brukt filt fra Stoff & Stil. Det er klippet til og brettet i to. På hver side er det sydd på bånd av svart filt som er brettet dobbelt. Prislapp: 150 kroner.

Sjekk hva du enkelt kan lage selv til inneplanter. Bli inspirert av disse fire lekne gjør-det-selv-prosjektene.

En touch av Marokko

En marokkansk dørramme er et morsomt innslag. Juni er glad i det marokkanske, men måtte ha en ramme som gikk litt mer i den skandinaviske og moderne retningen. Hun kjøpte en hel mdf-plate, 10 mm tykk, og målte åpningen på døren, som hun tegnet på mdf-platen. Borden rundt har hun tegnet for hånd. Søk på Marocco arch door på nettet, og finn en form som passer hos deg. Bor små hull, og bruk en stikksag til å sage rundt mønsteret. Med noen store grønne inneplanter er stilen komplett. Prislapp: 200 kroner.

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Planter, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen