Lag din egen duftoljespreder

Line Almhjell/www.linealmhjell.com
kommentarer
Slik lager du din egen duftspreder med essensielle oljer.

Duftoljespredere har dobbelt funksjon: De er pene å se på, og så sørger de for en mild og behagelig duft i rommet. Ofte kommer de i en lekker forpakning og koster hundrevis av kroner, men det er en smal sak å lage sin egen – for en brøkdel av prisen!

 

Slik lager du din egen duftspreder med essensielle oljer.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Da jeg var innom en bruktbutikk en dag, plukket jeg med meg denne lille vasen. Den kostet bare 15 kroner, og jeg likte fargen. Senere kom jeg på at med den vide halsen passet den fint som hjemmelaget duftoljespreder.

 

 

Slik lager du din egen duftspreder med essensielle oljer.

Her er det utstyret jeg brukte:

  • En essensiell olje med sitronduft som jeg har hatt stående lenge uten å finne så mye bruk for.
  • Vasen
  • En helt duftfri olje for å få mer volum (dette er jojobaolje)
  • Trepinner (disse er fra en pakke med enkle grillspyd, jeg bruker dem vanligvis til å sjekke om kaker er ferdigstekt)

 

 

Slik lager du din egen duftspreder med essensielle oljer.

Jeg helte først litt jojobaolje i vasen, og så dryppet jeg sitronolje oppi til duften var klar og tydelig.

Du må selvsagt bruke den duften du liker best, og husk at de ferdige duftsprederne man kjøper, ofte inneholder en cocktail av forskjellige duftoljer. Det kan du få til også! Bare prøv deg frem med forskjellige duftblandinger på et lite fat til du finner en kombinasjon du liker.

Her er en liten oversikt over hvilke dufter som passer sammen (jeg har planer om å blande inn en krydderduft!).

 

 

Slik lager du din egen duftspreder med essensielle oljer.

 

Neste steg er å stikke trepinnene i vasen, dandere dem noenlunde fint og vente på at de skal trekke til seg duftoljen. Pass på at alle pinnene stikker ned i oljen. Du kan med fordel ha mer olje i vasen enn jeg har her, så slipper du å etterfylle så ofte (jeg lot det være godt med plass til å kombinere med den andre duftoljen jeg har tenkt å prøve).

De første par døgnene, bør du snu trepinnene noen ganger for å være sikker på at de blir mettet med olje. Det kan ta en ukes tid før duften virkelig begynner å merkes i rommet. I mellomtiden tar det seg i alle fall fint ut på hylla, ikke sant?

 

Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingre både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.

Mer DIY på Min Oase:

Nydelig planteholder av bøker

Lag egne hengepotter til plantene dine

Se denne fantastiske sukkulent-dekorasjonen!

Heng vasen på veggen

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen