Lag dine egne islykter

Hulda Slettnes/@ingeborgstua
kommentarer
Lys opp i vintermørket med disse fine islyktene. Slik lager du fine islykter selv.

Hvorfor ikke bruke kulda til noe koselig?

Det er kaldt hos meg i januar, de blå gradene på temperaturmåleren er mange. Klare, fine vinterdager med frostrøyk over havet. Slike dager er det fint med dekorasjoner ute. Islykter passer godt til vinteren. Her vil jeg gi deg noen tips til hvordan du kan lage islykter, og hvordan de kan dekoreres.

Lys opp i vintermørket med disse fine islyktene. Slik lager du fine islykter selv.Jeg har laget tre islykter med ulik dekor. I den første la jeg noen røde bær i vannet, den andre fikk noen grankvister, og den tredje fikk eføyblader, kongler og svibelblomster. Islyktene er vakre i snøen en kald vinterdag. Her har jeg lagt en furugren sammen med dem.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Lys opp i vintermørket med disse fine islyktene. Slik lager du fine islykter selv.

Dette trenger du:

  • En stor og en liten bolle. Bakeboller fungerer fint, eventuelt bøtter. Den lille skal inni den store, slik at du lager et hulrom som gir plass til lyset. En melkekartong kan forresten fungere fint som «den lille bollen».
  • Dekor – det kan være kvister, kongler, tulipaner og andre blomster (en ypperlig måte å bruke de blomstene som begynner å henge med hodet).
  • Vann.
  • Kuldegrader eller en fryser.

 

Slik gjorde jeg:

Jeg har brukt en bakebolle som form for islykta. I midten av bollen har jeg satt ned en liten bolle som skal lage plass for lyset. For å få denne lille bollen til å stå i senter av bakebollen har jeg teipet den fast til kantene av bakebollen. Du kan også fylle noe tungt i den lille bollen, en stein eller noe annet som tåler vann. Jeg la de ulike dekorelementene ned i vannet før jeg frøs det. La det stå til det er helt frosset.

Tips: Ta formene ut av fryseren og la de gjerne stå i oppvaskkummen en halvtime eller så, da smelter det litt – og formene blir enkle å fjerne.


Lys opp i vintermørket med disse fine islyktene. Slik lager du fine islykter selv.I denne varianten har jeg lagt ned furukongler, eføyblader og svibelblomster i vannet. Jeg frøs mine islykter i fryseren, men når det er mange minusgrader ute kan de stå ute i kulda. Islyktene stod ca 8 timer i fryseren før de var ferdige.

Lys opp i vintermørket med disse fine islyktene. Slik lager du fine islykter selv.

Det er spennende å se hvordan resultatet blir! Jeg synes selv at denne med grankvist i ble bra, grankvisten kom langt ned i islykta, et fint dekorelement.

Lys opp i vintermørket med disse fine islyktene. Slik lager du fine islykter selv.Du kan dekorere med islyktene overalt i hagen. Her har jeg satt dem på rad og rekke på hylla ved uteplassen. Den kalde vinterdagen gir et fint bilde sammen med islyktene.

Lys opp i vintermørket med disse fine islyktene. Slik lager du fine islykter selv.Sammen med sink og grått ble det også fint med islykter. Det ishvite er vakkert sammen med ulike grånyanser.

Lys opp i vintermørket med disse fine islyktene. Slik lager du fine islykter selv.

Her har jeg plassert en islykt på den grå hylla sammen med annen vinterlig pynt i uterommet.

Lys opp i vintermørket med disse fine islyktene. Slik lager du fine islykter selv.

Når du skal lage islykter er det gøy å prøve seg fram med ulik dekor som kan legges i vannet. Et tips er å blande vannfarger i vannet, det vil gi en spennende effekt når vannet er frosset. Husk også at ved å koke vannet først, vil du fjerne luftboblene og lykta vil fremstå som klar i «glasset».

Kle deg godt, og lag islykter i januarvinteren. De lyser så fint opp i vintermørket.

Mer inspirasjon fra Min Oase:

Disse plantene kan du så nå  i januar

Dette visste du ikke om hortensia

Slik tar du best vare på orkidéene dine

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Tips&råd, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen