Lag ditt eget hagekart

Line Almhjell/www.linealmhjell.com
kommentarer
Planlegg hagen og få bedre oversikt ved hjelp av hjemmelaget kart.

Synes du det er vanskelig å holde styr på hva du har og hva du har lyst til å plante i hagen? Lag et skikkelig hagekart som både gir deg oversikt og hjelper deg å planlegge fremover. Kartet tegner du selv, vi viser deg hvordan du gjør det – trinn for trinn!

Et hagekart gir deg oversikt og hjelper deg å planlegge hagen fremover. Hagekartet tegner du selv, vi viser deg hvordan du gjør det - trinn for trinn!Her er det du trenger:

  • Ruteark
  • Matpapir
  • Klyper/tape
  • Saks
  • Målebånd og linjal
  • Blyanter og viskelær

Et hagekart gir deg oversikt og hjelper deg å planlegge hagen fremover. Hagekartet tegner du selv, vi viser deg hvordan du gjør det - trinn for trinn!Det første du må gjøre er å gå ut i hagen og ta mål av alt – hele omkretsen og alle faste elementer som gangveier, gjerder, boder, bed, møbler etc.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Et hagekart gir deg oversikt og hjelper deg å planlegge hagen fremover. Hagekartet tegner du selv, vi viser deg hvordan du gjør det - trinn for trinn!Så må du overføre målene dine til rutearket ved å skalere ned. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen, for er du nøyaktig, blir dette kartet et nyttig verktøy du kan bruke i mange år fremover. Her har vi gjort om 1 meter til 3 cm på kartet (målestokk 1:33). Når du har funnet din målestokk, kan du bruke en kalkulator til å regne ut hvor store avstandene du målte i hagen skal være på kartet.

Tegn opp hagen din med alle faste elementer, og før inn beplantning som allerede er der og som du ønsker å beholde. Finn gjerne frem fargeblyantene og sett litt farge på kartet! Det er ikke nødvendig, selvsagt, men det ser jo ekstra trivelig ut.

Et hagekart gir deg oversikt og hjelper deg å planlegge hagen fremover. Hagekartet tegner du selv, vi viser deg hvordan du gjør det - trinn for trinn!Så er det på tide å finne frem matpapiret. Klipp til et stykke som passer perfekt over rutearket og fest det langs den ene siden. På matpapiret tegner du inn alle områdene hvor du planlegger nye planter og blomster, og lar hvert område få et nummer.

Et hagekart gir deg oversikt og hjelper deg å planlegge hagen fremover. Hagekartet tegner du selv, vi viser deg hvordan du gjør det - trinn for trinn!

Bruk så numrene til å lage en oversikt over hva som skal plantes på hvert område. Skriv lista på matpapirkartet, så er du sikker på at du ikke mister den senere.

Et hagekart gir deg oversikt og hjelper deg å planlegge hagen fremover. Hagekartet tegner du selv, vi viser deg hvordan du gjør det - trinn for trinn!

Matpapirlaget hjelper deg å planlegge og senere huske hva du har plantet. Du kan også lage flere alternative skisser og/eller bytte ut etter årstid. Når våren kommer neste år, kan du finne frem kartet og se hva du tenkte i fjor, og så kan du bruke det samme grunnkartet til å legge nye planer.

Smart, ikke sant?

Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingrene både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Gartnertips, Råd & Guider, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen