
Det skal ikke mye til for å gjøre om håndfull urter fra kjøkkenhagen eller vinduskarmen til et hjemmelaget urtesalt. Du kan lage så mye salt du trenger, bare bruk like deler hakkede urter og salt. På disse bildene har jeg brukt 1 ss salt og 1 ss urter.
Du trenger:
- Flaksalt (f.eks. Maldon)
- Urter (timian eller rosmarin egner seg veldig godt)
- Appelsin eller sitron
- Morter
1. Hakk urtene og rasp ca. 1 ts appelsin- eller sitronskall.
2. Ha halvparten av saltet og urtene i morteren.
3. Knus urtene og saltet så mye du klarer.
4. Tilsett resten av saltet og urtene + appelsinskallet. Knus videre, men litt grovere denne gangen.
5. Spre blandingen tynt på et fat, og la det lufttørke over natten.
6. Det ferdige saltet er veldig aromatisk, og kan oppbevares i en tett beholder. Sett en liten mengde i en skål på bordet for et unikt bordsalt som virkelig setter preg på maten.
Dette kan også bli en kjempefin gave. Lag en større porsjon salt, fordel det i fine krukker og sett på en håndskrevet merkelapp. Det blir garantert satt pris på!
Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingrene både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.
Mer moro fra Min Oase:
Et genialt triks for å bruke opp restene av friske urter
Lag de fineste juleappelsinene med nellikspiker
Hvordan holde liv i orkidéen din (et eggeglass i uka er ikke nok)