Dekk et vakkert nyttårsbord

Trude Lindland
kommentarer
Trude Lindland

Den siste dagen i året er rett rundt hjørnet og uansett om du har invitert mange gjester, bare skal være sammen med dine aller nærmeste eller sitter alene så er det koselig å dekke et fint nyttårsbord.

Nyttårsbord

Jeg tar fram den hvite, gamle damaskduken, som får en omgang i vaskemaskinen før den strykes. Hvit duk er med på å skape høytidstemning, synes jeg.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Nyttårsbord

Jeg bruker også en heklet løper på midten av bordet. Det er den som skaper rammen for bordpynten.

Med helt enkle midler pynter jeg med fire, røde epler som jeg pusser blanke med et kjøkkenhåndkle. Fire furukongler og en grankongle i midten. Under eplene har jeg lagt mose. Det er dekorativt samtidig som den fungerer som støtte for eplene.

Nyttårsbord

Dekorasjonen har jeg laget på et gammelt sølvplettfat på stett som gjør at epledekorasjonen løftes litt opp fra bordplaten, noe jeg synes skaper et litt mer høytidelig preg.

Nyttårsbord

Under dekorasjonen ligger små buketter av krypfuru fra hagen på et fat. Jeg pynter også med et par litt lengre kvister fra samme busk langs løperen. De obligatoriske lysene ligger i gamle sandkakeformer som har et mørkt, litt rustent preg. Jeg har også satt et par former oppi et stettglass for å skape dybde. Julekuler og gamle kakeformer sammen med kongler og grønt skaper en fin harmoni.

Nyttårsbord

Jeg fant en gammel tapetrest som jeg laget kremmerhus av. Oppi kremmerhuset har jeg lagt en furukvist. Så er jeg så heldig å ha arvet gamle, fine damaskservietter. Disse hører alltid med til festmiddager.

Nyttårsbord

Sammen med god mat, hyggelig selskap burde det nå være enkelt å kose seg på den siste dagen i året. Riktig godt nytt år, dere!

Nyttårsbord

Mer inspirasjon fra Min Oase:

På tide å fjerne sommerblomstene

Slik lager du årets julekrans

Bruk mose til julens dekorasjoner

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen