Lag flotte juleappelsiner med nellikspiker!

Tekst og foto: Line Almhjell/www.linealmhjell.com
kommentarer

Ingenting gir julestemning som lukten av nellikspiker i appelsin. Vakkert å se på er det også, spesielt hvis du fiffer opp appelsinene litt ekstra med en sitrusskreller. Det er ikke vanskelig!

 

Se hvordan du lager vakre juleappelsiner med nellikspiker.Dette er en sitrusskreller (zester) som brukes til å lage strimler av appelsin- eller sitronskall. Men mønsteret den lager i appelsinene er kjempefint i seg selv.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

 

Se hvordan du lager vakre juleappelsiner med nellikspiker.Sørg for å kjøpe appelsiner med tykt skall. Da blir det lett å lage mønster uten å skjære inn i fruktkjøttet. Strimlene du får kan du for eksempel bruke til å pynte opp i en julecocktail, eller legge på toppen av en kake.

 

Se hvordan du lager vakre juleappelsiner med nellikspiker.Inn med nellikspiker der det passer, og så er appelsinene ferdige! Vil du spise dem, bør det gjøres samme dag, for fruktkjøttet blir fort tørt når skallet ikke er komplett. Men som pynt varer juleappelsiner med nellik i dagevis.

 

Se hvordan du lager vakre juleappelsiner med nellikspiker.For å lage mer kompliserte mønster, som spiraler og andre kruseduller, kan du tegne mønsteret på skallet med en kulepenn før du setter i gang med zesteren.

Lykke til!

 

Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingrene både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.

Mer moro fra Min Oase:

Hvordan holde liv i orkidéen din (et eggeglass i uka er ikke nok)

Har du sett disse superpopulære mosenissene (som du fint kan lage selv)?

Julefin balkong på 1-2-3

 

 

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen