mosenisser

Tekst: Nordic by Maag/Nordicbymaag.com Alle foto: Kristine Kopperud.
kommentarer
Gjør det selv da vel! Slik lager du koselige mosenisser til å pynte til jul med i hagen.

Neida, du er ikke den eneste som stopper opp og kikker nærmere på disse staute nissekarene. Det skjer daglig, der de står på sin post i hagen til Kristine Kopperud. Hun bor i Ennigdalen i Halden.

Etter hvert risikerer du også å støte på disse mosenissene andre steder, da de er svært så populære at Kristine har ventelister på dem. De er laget av granbar, mose og ull, holdt på plass med vikletråd og ståltråd, og pyntet med et par julekuler til slutt.

Mer skal det ikke til før julestemningen er i boks!

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Kristine lager og selger mosenisser i butikken sin, Svingen Blomster og Husflid. Hun har lært å lage dem av Morten Buer. Og de to deler gjerne sin trinn-for-trinn-oppskrift med Min Oase, om du har lyst til å lage en nisseflokk selv:

Gjør det selv da vel! Slik lager du koselige mosenisser til å pynte til jul med i hagen.1. Start ned å samle en del granbar til en kjegleform. La en lang grein stikke opp øverst, og surr de andre greinene hardt fast til denne toppen. Surr litt løsere lenger ned, men ikke veldig løst. Jo hardere du binder, jo stødigere nisse får du.Tips: Bruk hansker.

Gjør det selv da vel! Slik lager du koselige mosenisser til å pynte til jul med i hagen.

2. Legg granbar på lagvis nedover, så det til slutt blir en kjegle i den størrelsen du ønsker. Bind granbarkjeglen tett sammen, spesielt i toppen. Det er viktig at du lager et «skjørt» av kjeglen nederst, da det er dette nissen står på. Kle så mose fra toppen av kjeglen og et godt stykke ned på skjørtet.

Gjør det selv da vel! Slik lager du koselige mosenisser til å pynte til jul med i hagen.3. Så legger du mose rundt greinene, start på toppen av kjeglen og arbeid deg gradvis helt ned til skjørtet. Surr mosen fast med grønn vikletråd. Til slutt fester Morten saueull som skjegg. Kristine liker best å bruke ull fra mohair-geit som skjegg på nissene. Fest på en rød julekule til nese med ståltråd, og en annen kule som dusk i toppen av nissen. Vips er nissefar ferdig!

 

 

Gjør det selv da vel! Slik lager du koselige mosenisser til å pynte til jul med i hagen.
Mosenissene er jo unektelig veldig søte!

Du kan kjøpe mose, ulike typer ull og vikletråd i hobbybutikker. Men du sparer deg for en del av kostnaden om du kan samle granbar og mose i naturen selv.

Mer moro fra Min Oase:

Lag deg en fantastisk fin julekrans (denne klarer alle!)

Utrolig fin dekorasjon med sukkulenter (video og trinn for trinn-bilder)

Perfekte inneplanter i mørketida

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Tips&råd, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen