
Novemberkaktus kan bli riktig så stor og gammel – såpass gammel at den faktisk kan gå i arv! De er enkle å ta stiklinger av selv, og derfor ble gamle sortene ble ofte gitt videre som avleggere til familie og venner. I dag finnes det i tillegg til disse mange nye hybrider i fargesjatteringer fra hvitt til varmgul og over i rosatoner og rødt. De er alle enkle å få til å blomstre igjen.
Novemberkaktus har spisse fliker på bladene, i motsetning til julekaktus som har avrundede blader uten spisser.

Stell av novemberkaktusen
Når planten kommer hjem fra butikken, kan den settes i stuetemperatur. Etter avblomstring settes den noe kjøligere.
Den trenger vann, men ikke for mye. Så lenge planten blomstrer bør den holdes jevnt fuktig, men så snart den er avblomstret og kanskje på flyttefot, bør vanningen reduseres – men aldri tørkes helt ut!
Novemberkaktusen trives i den lyseste vinduskarmen, men unngå plassering rett over en varmeovn. La planten stå i ro med samme siden mot lyset hele tiden. Skifter du stadig retning mot lyset, vil den trolig miste knoppene sine.

Novemberkaktusen er plantene som blomstrer om høsten. Om sommeren har den derfor hviletid og kan fint settes ut i hagen, der du kan mer eller mindre glemme den – men husk å passe den mot for mye regnvær! Gi en vannskvett i ny og ned, gjerne med svak gjødselblanding slik at bladene vokser. Når høsten kommer, kommer som regel også knoppene og planten kan sette tilbake i det lyseste og mest kjølige vinduet du har. Skru temperaturen gradvis opp og flytt planten til stuen, der den igjen kan pryde i fullt flor.
Mer inspirasjon fra Min Oase: