Pynt kaken med spiselige blomster

Tekst og foto: Tonje Bergh/Plantmania.no
kommentarer
08-DSC_9993

Mai er festmånedene fremfor noen!

Vi har konfirmasjon, bryllup, 17. mai og bare det at våren er kommet for fullt er en god nok grunn til å ta en fest. Og når det er fest hører også kaker med.

Her gir vi deg gode tips og ideer til hvordan du kan pynte kaken med spiselige blomster.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

10-DSC_9999

 

 

Kransekake

Den serveres ofte ved høytider som brylluper, konfirmasjoner og til jul, pyntet med norske flagg, bong-bonger og plastfigur som passer for anledningen på toppen. Kransekaken, den gamle klassikeren som aldri går av moten, med ringer stablet oppå hverandre, festet sammen med melis.

2-28262-264
En ny og lekker måte å pynte kransekaken på

Jeg fikk lyst til å utfordre denne gode gamle klassikeren, og pyntet likeså godt kransekaken med spiselige blomster. Bort med bong-bonger og norske flagg, og inn med spiselige blomster i ulike størrelser og former.

Begonia, duftpelargonia, flittiglise, fuksia, georginer, gladioler, hawaiirose, hestemynte, stokkrose og roser. Alt i nyanser av rosa, og med et innspill av blåfiolett farge fra anisisop.

 

Sjokoladekake

Sjokoladekaeke med fiolette stemeorsblomster blir delikat og elegant
Sjokoladekake med fiolette stemorsblomster blir delikat og elegant.

 

Muffins

Muffins med fargerike knollbegonia blomster
Muffins med fargerike knollbegoniablomster.

 

Viktige forholdsregler

  • Det er viktig å huske på at ikke alle blomster er spiselige.
  • Du må kunne kjenne til hvilke blomster som er spiselige og hvilke som ikke er spiselige.
  • Noen blomster likner på hverandre, men kan være litt skumle fordi den ene kan være spiselig, mens den andre kan være giftig. Er du i det minste tvil, så rådfør deg med fagekspertene.

Det sikreste, hvis du ikke finner blomster som er merket som spiselige, er å dyrke blomstene selv, enten ved å så, ta stiklinger fra egne planter eller legge blomsterløk. Da vet du med sikkerhet at blomstene er frie for sprøytemidler.

 

Det finnes biologisk og økologisk norskproduserte spiselige blomster å få kjøpt, men foreløpig kun i liten skala.

 

Tonje Bergh har utdannelse innen plantevitenskap, grøntanlegg og design fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Hun var flere år daglig leder i Opplysningskontoret for blomster og planter. I dag driver hun planterådgivningsfirmaet Plantmania, og har bl.a. skrevet hageboken «Vakkert og spiselig i krukker og potter».

Mer inspirasjon fra Min Oase:

Nytt Hageliv & Uterom i salg fra 9.mai!

Plantene sneglene ikke liker

5 sommerblomster du garantert lykkes med

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon

Siden fortsetter under annonsen