Pynt med mose inne

Maria Aarli-Grøndalen/Nordicbymaag.com
kommentarer
http://peonyeventsco.com/a-green-affair-decorating-with-moss.html/
Mosedekorasjoner i glassklokker på bordet og ringpute til bryllup fra Peonyeventsco.com.

Kan det være at vi ikke ser skogen for bare trær?

Eller at vi har glemt hvor fint mose egentlig er?

Jepsi, pepsi, jeg kan rime! Det er gøy, men for tiden er det enda gøyere med mose, spesielt å se hvor mye fint man kan lage enkelt. Denne skålen som i hovedsak består av en samling ulike typer mose og steiner, den er såre enkel, men akk så vakker:

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

serenityinthegarden.blogspot.com
Passer godt inn i norsk estetikk, spør du meg.

Nå er det jo slik at det finnes over 20 000 sorter mose, så uttrykket på dekorasjonen behøver langt fra å bli ensartet. Her er det stort rom for å variasjon. Dog trives ikke alle sortene like godt innendørs. Noen er greiere å ha med å gjøre enn andre. Her må du nesten bare prøve deg litt frem.

Men ta en titt inn på stubbene hjemme hos Martha Stewart! Stubbene er dekorert med ulike typer mose kombinert med en og annen bregne for å skape ulike høyder i terrenget. Den godeste Martha er bevæpnet med en sprayflaske med vann (jeg vet jo ikke at det er vann, da, jeg kjenner ikke Martha personlig, så baserer meg på hyggelig gjetting), for akkurat det med fuktighet er noe du må passe på med mose, at den ikke tørker ut.

http://www.marthastewart.com/359967/marthas-home-yours-moss-gardens
Dette bildet er fra en sak om mosedekorasjoner på Martha Stewart.com. Det er den godeste Martha i bakgrunnen på bildet, om du lurte.

Men mosen skal ikke være for våt heller, for da råtner den, så drenering er viktig. Tenk på at det ofte er tørr luft hjemme i stuene våre, så skal du ha dekorasjonen lenge, bør du kanskje velge mosesorter som ser fine ut også når de tørker. Her må du også bare prøve deg litt frem.

Se på denne lille frekkasen, som består av flere ulike typer mose i noe som ligner en krysning mellom et fancy drikkeglass og et kakefat:

Du må kanskje riste litt i mosen for å få av overflødig jord under den. Bildet er fra blog.thenavarros.ca. Det står en miniatyrsykkel til pynt på toppen av mosen.
Du må kanskje riste litt i mosen for å få av overflødig jord under den. Bildet er fra bloggen blog.thenavarros.ca. Det står en miniatyrsykkel til pynt på toppen av mosen.

Det kan jo gjerne komme med litt småkryp av ymse sorter når du plukker mose. Det finnes flere måter å bli kvitt dem på. Jeg har hørt om folk som putter mosen i fryseren, men det har jeg aldri prøvd selv. Jeg har også hørt om folk som dypper mosen helt under vann i en bøtte og lar den stå utendørs en times tid, før de så tørker mosen, men det høres ut som veldig mye arbeid.

Noen som har erfaringer å dele?

Her er en annen favoritt, mose på barkbiter, eller i små boller på bordet (i osteklokker, i osteklokker!) som dekorasjon ved for eksempel bryllup. Se også den lille ringputen til høyre, den ser ut som en mosepakket julegave, men det er nok en ringpute. Like greit, en mosepakket julegave er hakket unna stjerneformede brødskiver i matpakken til barna. Litt i meste laget, liksom.

http://peonyeventsco.com/a-green-affair-decorating-with-moss.html/
Mosedekorasjoner i glassklokker på bordet og ringpute til bryllup fra nettstedet Peonyeventsco.com.

Enkelt er også vakkert, se denne juledekorasjonen, den er vel ikke verst? Og ikke er den vanskelig å lage heller. Heia, heia!

http://www.shelterness.com/25-cool-ideas-to-decorate-your-home-with-moss/
Dette var da en hyggelig juledekorasjon? Bildet er fra bloggen Shelterness.com.

Eller hva med å legge mose i spagettikrukkene? Hjemme hos meg står disse i hvert fall bare tomme og fyller opp et skap. Men nå skal det (kanskje) bli andre boller (moseboller?) fremover.

http://www.shelterness.com/25-cool-ideas-to-decorate-your-home-with-moss/
En hvilken som helst gjennomsiktig glassbeholder funker til å vise frem mosen i. Bildet er fra bloggen Shelterness.com.

Men altså, det er noen ting det er greit å være klar over rundt mose og dette med å dra den inn i huset. Fremfor alt at dersom du skal plukke mose i offentlig mark, så må du spørre landeier om tillatelse først. Dette er viktig, vi skal ikke ha noe av at leserne på Min Oase ødelegger naturen.

Se også gjerne denne videoen, som et presentert av en amerikaner med noe irriterende stemme, men dog en stemme som vet godt hva den snakker om. Og den snakker om å lage mosehage innendørs:

Denne bloggposten er skrevet av Maria Aarli-Grøndalen. Hun er en trendfiksert journalist, interiørstylist og interiørkonsulent med sterk pasjon for grønne vekster som krever lite, både av gartnerkunnskap og av stell.

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen