Pynte med hegg

Hulda Lyngmo Slettnes/@ingeborgstua
kommentarer
13

 

Uansett årstid kan du finne noe å pynte med fra naturen. Nå når sommeren er her, er mulighetene ekstra mange. Jeg har plukket hegg fra et stort tre i hagen til foreldrene mine. Det er mange måter å dekorere med denne skjønne, hvite blomsten. Jeg vil vise hvordan du kan pynte med hegg, og hvordan uttrykket forandrer seg alt etter som du setter heggegreinene i en kurv, i en røff sinkbøtte, eller i sarte, små glassvaser.

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

 

Dekorere med hegg.

Sinkbøtte

På et grønt bord har jeg satt ei stor sinkbøtte med hegg. Dette gir et litt røft uttrykk. Buketten ser ruvende og stor ut i bøtta,  og det trenger ikke være noe ved siden av på bordet, da buketten er nok i seg selv. Dette blir et vakkert skue ved inngangspartiet.

 

Dekorere med hegg.

 

Sammen med en slitt kurvstol sniker også den romantiske hagestilen seg inn.

 

Dekorere med hegg.

 

Glassvaser

Dersom du skal pynte et sommerlig bord kan det være fint å sette små heggeblomster i ulike glassvaser spredt rundt på bordet. Det vil gi et luftig og sommerlig uttrykk. Det gjør ingenting om blomstene drysser litt – det er bare en del av sjarmen.  I et vindu er slike glassvaser også fine. Den grønne naturen utenfor spiller på lag med hegga i vinduskarmen.

 

 

Dekorere med hegg.

 

Kurv

En bukett heggeblomster- og blader gjør seg ekstra godt i en kurv. Jeg har satt greinene i ei krukke, som er plassert i kurven. En bugnende kurv med hegg kan vel ingen motstå? Vakkert står den her på krakken, ut mot den grønne hagen.

 

 

Dekorere med hegg.

 

Fargemiksen av brun kurv, hvite blomster, gul vegg, grønn dør og grønne blader er en lekende og lett kombinasjon som gir enkle gleder.

 

 

Dekorere med hegg.

 

Men, heggas blomster har også et snev av nostalgi i seg. Jeg tok på de gamle, heklede hanskene og ble ført tilbake til tiden da damene gikk i lange kjoler og plukket blomster på engene.

 

Ved husets mur vokser påskeliljer

som solgull i mot en sliten vegg.

Det hviskes stille om sommerdager,

om snehvit sne i fra hagens hegg.

 

Hulda Lyngmo Slettnes er gjesteblogger for Min Oase. Hun er selvlært fotograf, blomsterdekoratør og stylist, og har en trofast følgerskare på Instagram (@ingeborgstua). Hulda bor i Harstad, i et nydelig landlig hus fra 1896, har vokst opp med hage og blomster og har over snittet stor interesse for gamle hus, hage og interiør. 

 

Mer inspirasjon fra Min Oase:

Pelargonium – en storfavoritt!

Nydelig hageportal du kan lage selv (av billig armeringsnett)!

Kreativ med tulipaner (hva med en tulipangardin?)

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen