Rå stemning på terrassen

Tekst: Helle Tjaberg. Styling: Kirsten Visdal. Foto: Studio Dreyer Hensley
kommentarer
På denne terrassen møtes slitt tre, myke tekstiler og rå detaljer. Her er det den rustikke stilen som gjelder.
Mengder med myke tekstiler, grønne planter og røffe materialer preger terrassen. «Benken» består av tre teakstoler som er satt sammen, de kan også stå for seg selv. Stolen med trekk er alles favoritt, her er det førstemann til mølla. Piltrærne på hver side av benken er kunstige. Krakkene av kurv med myke sitteputer er også med på å skape et avslappet uttrykk. Alt fra Bolina.

Denne 20 kvadratmeter store terrassen som ligger på bakkeplan med utgang til hage og kjøkkenhage, var allerede bygget da Cathrine Borge og familien flyttet inn for ti år siden. Det eneste familien har gjort er å skifte ut grønne planter og trær. I tillegg har mannen Alex bygget et sjarmerende trehus som barna gjerne overnatter i.

På denne terrassen møtes slitt tre, myke tekstiler og rå detaljer. Her er det den rustikke stilen som gjelder.
Cathrines mann Alex har tegnet og bygget trehytta alene, det tok to somre. Hytta har todelt dør og en liten terrasse. Her er det plass til tre personer liggende, så det er mulig å overnatte. Et drømmested for barna! Vinduene fant Alex hos Gamle trehus, gamletrehus.com.

Cathrine eier og driver den kjente interiør- og livsstilsbutikken Bolina på Stabekk sammen med søsteren Hanne. Sin egen terrasse har hun innredet i en rustikk og innbydende stil. For henne er det viktig at stilen skal være avslappet, her skal man kunne hvile ut, lese, spille spill eller sovne i favorittstolen. Myke tepper og pledd er like viktige som lys, puter og en god kopp te.

På denne terrassen møtes slitt tre, myke tekstiler og rå detaljer. Her er det den rustikke stilen som gjelder.
Det flotte bordet er en eldre togvogn med en håndlaget plate laget av gamle trykkbokstaver. Tekstiler, puter og skinn fra Bolina.

Cathrine liker også å blande både levende og kunstige planter. På hver side av teakbenken står kunstige fikentrær, som ser like levende ut som ekte. De grønne vekstene rammer inn uteplassen og skaper automatisk et lunere og mer intimt rom.

Men det kanskje aller viktigste for Cathrine og familien at de skal slippe å ta inn og rydde vekk puter og tekstiler hver eneste kveld, derfor dekkes terrassen av en stor markise som står ute hele sommeren. Dermed står alt klart til å brukes hver eneste dag, det er bare å bevege seg ut når været tillater – ingen hindringer!

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Stilfull kontrast

  • Den rustikke stilen er lett å like, og det er ikke vanskelig å innlemme slike elementer også i et uterom.
  • Nøkkelen er å blande resirkulert eller grovt tre med mer moderne designelementer som f.eks. stramme stoler.
  • Males det hvitt i tillegg strammes det ytterligere opp. Her er mye av treverket malt lyst, det hindrer et rotete og shabby uttrykk.
  • Lintekstiler, løs strikk og vatterte tepper sørger for et mykt og feminint preg.
Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Hagebesøk, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen