Så enkelt frisker du opp terrakottapottene dine

Tekst og foto: Line Almhjell/www.linealmhjell.com
kommentarer

Terrakottapotter er noe av det fineste du kan ha planter i, men de du har stående innendørs får ofte ikke den flotte patinaen som gjør dem spesielle. Jeg hadde noen små krukker jeg syntes var litt kjedelige, og hadde lyst til å gjøre dem mer spennende. Man kan «fake» patina ved å male pottene med yoghurt, men det funker best hvis pottene kan stå utendørs i vær og vind en stund.

 

Frisk opp terrakottapottene dine med hvit tusj.
Et utvalg av pottene jeg ville friske opp. De små har et tynt strøk av en maling jeg syntes var litt mørk og trist.

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Løsningen denne gangen ble såre enkel. En permanent tusj i fargen hvit og ti minutter med konsentrasjon var alt som skulle til for å forvandle de kjedelige krukkene.

 

Utstyr:

  • Blomsterpotter i terrakotta (annet matt, glatt materiale funker også)
  • En vanlig blyant
  • En hvit tusj (jeg brukte typen Pilot super color permanent type ink, størrelse M)

 

Frisk opp terrakottapottene dine med hvit tusj.
En blyant og en hvit tusj er alt du trenger.

 

 

Frisk opp terrakottapottene dine med hvit tusj.

For å minimere sjansen for feil, brukte jeg blyanten til å markere mønsteret jeg ville tegne med tusjen. Hvis jeg tegnet skjevt, visket jeg forsiktig ut med et viskelær (ikke ta for hardt i, det kan sette merker på potta).

 

 

Frisk opp terrakottapottene dine med hvit tusj.

Først sørget jeg for at fargen fløt skikkelig fra tusjen, og så satte jeg i gang. Jeg fulgte blyantmkerkene mine med tusjen noenlunde nøyaktig. Jeg synes ikke det er så viktig at strekene er helt perfekte. På denne typer potter er noen ujevnheter bare sjarmerende.

 

Frisk opp terrakottapottene dine med hvit tusj.Tusjfargen fikk tørke i noen minutter, og voila! Helt nye potter! Hvitt passer best hjemme hos meg, men det går selvsagt an å eksperimentere med andre farger også. Pasteller er for eksempel nydelig!

 

Frisk opp terrakottapottene dine med hvit tusj.

Den største potta fikk et enkelt hvitt bånd, mens de andre fikk sikksakk-mønster og striper. Fargen blekner litt over tid, men stort sett holder tusjen det den lover, den tåler både vanning og solsteik.

 

Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingrene både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.

Mer moro fra Min Oase:

Lag dine egne fine islykter

Disse plantene kan du så nå  i januar

Dette visste du ikke om hortensia

Hvordan holde liv i orkidéen din (et eggeglass i uka er ikke nok)

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Råd & Guider