Ser du hva slags juleblomst dette er?

Cecilie Eggen
kommentarer
_MG_7583

Med over 800 000 solgte Amaryllis, slår den svibelen på målstreken og karrer til seg en velfortjent bronsemedalje. Det er Opplysningskontoret for blomster og planter som holder oversikten over antall solgte juleblomster i Norge, og Amaryllis er altså helt i toppsjiktet.

 

Amaryllis er en av Norges mest solgte juleblomster.
Amaryllis, eller Hippeastrum som er det botaniske navnet, kommer i mange farger. Foto. blomsterframjandet.se

At den er så høyreist og vakker, er nok to gode grunner til populariteten, men at løken i seg selv inneholder nok vann og næring til at den kan blomstre slik at den ikke er avhenging av mye stell for å komme i blomst, bidrar nok også til at den er en storfavoritt hos mange. Her finner du en utfyllende artikkel om alt du trenger å vite om Amaryllis.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

 

Amaryllis er en av Norges mest populære juleblomster.
Amaryllis er også godt egnet som snittblomst. Foto: blomsterframjandet.se

 

Visste du at…

  • Amaryllis også blir kalt ridderstjerne og «de fire verdenshjørner». Det er fordi blomstene som oftest kommer i fire og åpner seg i hver sin himmelretning.
  • En Amaryllis er faktisk ikke egentlig en ekte Amaryllis. Før trodde man at denne fine juleplanten var en Amaryllis, så den fikk dette navnet. Nå vet vi at ekte Amaryllis er en plante fra Sør-Afrika, mens den vi dyrker i dag og kaller for Amaryllis er en annen plante som egentlig heter Hippeastrum og kommer fra Sør-Amerika. Men siden Amaryllis er en så kjent og mye brukt navn, brukes dette mange steder i verden ennå, også i Norge.
  • Amaryllis er også en super snittblomst. Blomstene står nesten like lenge som snitt som de gjør på løken.

 

Amaryllis er en av Norges mest populære juleblomster.
Herlig rustikt ,- og det er veldig fint å samle flere til en gruppe. Amaryllisene vet å gjøre godt ut av seg! Foto: blomsterframjandet.se/Lisa Arvidsson

Cecilie Eggen er produktsjef for MinOase.no og redaksjonssjef for Hageliv & Uterom. Hun bor i hus i sone H4 med mer terrasseplass enn faktisk hage, men det gjør henne ikke mindre entusiastisk av den grunn. Elsker å prøve ut all slags vekster i potter, og nøler ikke med å fylle tak og vegger med planter.

Flere vakre juleblomster fra Min Oase:

Nr. 10 på lista over de mest solgte juleblomstene i Norge er….

Nr. 9 på lista kan vise til 100 000 solgte blomster!

Nr. 8 er denne skjønnheten.

Nr. 7 viser seg å være denne nydelige blomsten

Nr. 6 på topplista er….

Nr. 5 er det ikke alle som gjetter like enkelt….

Nr. 4 er en løkblomst du kanskje kjenner til…?

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Planter

Siden fortsetter under annonsen