
Mange kan vel det gamle trikset med å ha sitronbrus i blomstervasen for å få snittblomstene til å holde seg fine lenger? Det funker fordi blomstene elsker en blanding av vann, syre og sukker. Syren gjør at vannet lettere trekker opp i stilkene, og sukkeret er næring.
Og ikke et vondt ord om den gode, gamle sitronbrusen, men det finnes andre og mer dekorative måter å gi blomstene det de vil ha. Sitronskiver er kjempefine, og danderer du dem riktig, er det nesten som å få en helt ny vase.
Utrolig lekkert midt på et bord dekket til sommerfest, for eksempel.
Slik gjør du det:
- Finn en passende vase og kutt blomstene i riktig lengde.
- Fyll vasen omtrent halvveis opp og rør i litt sukker.
- Sett blomstene i vasen.
- Skjær sitroner i skiver. Du trenger skiver som er tykke nok til at de ikke er for gjennomsiktige, og samtidig tynne nok til å bøye seg fint langs glasset. 5 mm er vanligvis en fin tykkelse (men det kommer an på hvor saftig og moden sitronen er).
- Dytt sitronskivene ned langs innsiden av vasen. Er det en stor vase, kan en gaffel være til god hjelp når du skal plassere skivene.
- Fyll på litt og litt vann etter hvert som du jobber deg oppover.
- Sitronskivene må være dekket av vann, ellers blir de fort brune.
Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingrene både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.
Mer inspirasjon fra Min Oase:
Pynt kaken med spiselige blomster