Skap julestemning ute

Tekst og foto: Hulda Slettnes/@ingeborgstua
kommentarer
juleterrasse11-768x1024

Dagene går fort mot jul. Det er så mye jeg har lyst til å få gjort før den store høytiden er her. Jeg har pynta på terrassen, der har jeg lagt vekt på å få til ei gammeldags julestemning. Ei julestemning som fører tankene langt tilbake i tid. Ei julestemning som passer det 119 år gamle huset jeg bor i. Det er snart jul i Ingeborgstua.

Her kan du se hvordan du med enkle midler kan lage julestemning på terrassen.

Jeg er så heldig å ha en overbygd terrasse, da kan tingene jeg setter her stå i fred for snø og regn. I vinduet har jeg plassert julekransen som jeg tidligere har hatt innlegg om her på Min Oase. En av hagestolene, og bordet har fått sin plass her sammen med en gammel, blå kjelke. Sammen danner de et fint utgangspunkt for å kunne dekorere og pynte til jul her. En fillerye i hvite og røde ruter pynter opp på terrassegulvet. Hvis du skal ha en fillerye ute, vil jeg anbefale en plastrye, som tåler regn.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

 

Her kan du se hvordan du med enkle midler kan lage julestemning på terrassen.

På to av trappetrinnene har jeg satt fakkelbokser. De er stemningsskapende, og ønsker gjester velkommen.

 

Her kan du se hvordan du med enkle midler kan lage julestemning på terrassen.

Julepynt er ikke bare nisser, engler og julekuler. Her har jeg pyntet med et par røde og hvite votter. Julens farger forbindes ofte med rødt og hvitt, vanlige bruksting i disse fargene er flotte å bruke når det skal pyntes til jul. Vottene gir god stemning på terrassen. Sammen med de brune rottingmøblene kommer det røde og hvite ekstra godt fram.

 

Her kan du se hvordan du med enkle midler kan lage julestemning på terrassen.

Et tips er å pakke inn juksepakker i vakkert julepapir. Disse blir også en del av den julefine terrassen.

 

Her kan du se hvordan du med enkle midler kan lage julestemning på terrassen.

På bordet har jeg pyntet med grankvister, epler og en sinklykt med rødt lys. De enkle midlene gjør sitt for å skape ei koselig og god julestemning.

 

Her kan du se hvordan du med enkle midler kan lage julestemning på terrassen.

I vinduet på terrassen har jeg plassert kransen jeg laget tidligere. For å få fram en gjennomført stil har jeg også her brukt gran, epler og ei lykt, på den måten blir det et koselig julevindu på terrassen.

 

Her kan du se hvordan du med enkle midler kan lage julestemning på terrassen.

Jeg har laget en krans som passer å henge på ytterdøra. Denne er laget av en halmkrans som jeg kjøpte på Plantasjen. Det er fint å møte ei julepynta dør når man skal gå inn i huset.

 

Her kan du se hvordan du med enkle midler kan lage julestemning på terrassen.

En lyslenke er fin å legge i kassen sammen med grankvistene. Her ligger også juksepakkene i fint julepapir.

 

Her kan du se hvordan du med enkle midler kan lage julestemning på terrassen.

Hvis du liker den gammeldagse, nostalgiske måten å pynte til jul på vil jeg anbefale deg å finne fram gamle kasser, en balje, lykt og andre gamle saker. Kanskje vil du også la noen av hagemøblene stå ute slik at de kan være en del av juleterrassen. Dersom du setter grankvister i en kasse, som jeg har gjort, kan du legge en lyslenke innimellom greinene, det skinner og pynter fint opp i mørke adventskvelder.

 

 Mer inspirasjon fra Min Oase:

Lag stor og vakker julestjerne med bambus og mose

Fikk du med deg disse søte mosenissene?

Denne sukkulentdekorasjonen er noe utenom det vanlige

 

 

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen