Slik får du frøene til å spire

Line Almhjell/www.linealmhjell.com
kommentarer
På tide å sette frø i jorda, men hva skal du så i? Mulighetene er mange, og prisene varierer. Her er tips om hvor du kan så frø og få dem til å spire.

Tiden er endelig kommet for å sette frø i jorda og se nydelige, grønne spirer titte opp med et løfte om sommer. Du trenger frø og jord, selvsagt, og noe å så i. Og her er har du mange muligheter. Fra helt gratis til minidrivhus med finurlige vanningssystemer. Her er mine tips om hvor du kan så frø og få dem til å spire:

På tide å sette frø i jorda, men hva skal du så i? Mulighetene er mange, og prisene varierer. Her er tips om hvor du kan så frø og få dem til å spire.

For mange starter våren i en lun vinduskarm, og siden ikke alle frø skal sås på samme tid, er det fint med noe som kan deles opp i grupper. Sparer du på tomme toalett- og tørkerullkjerner i noen uker, har du finfine såkrukker som er helt gratis. Del rullene i to eller tre med en brødkniv, og sett dem i grupper på et brett, eller enkeltvis på små fat. Det er faktisk ikke så verst dekorativt til å være en dorull, og når det er på tide å plante ut, kan rullen bli med ned i jorda fordi den er laget av nedbrytbart materiale.

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Melkekartonger og lignende fungerer også fint.

På tide å sette frø i jorda, men hva skal du så i? Mulighetene er mange, og prisene varierer. Her er tips om hvor du kan så frø og få dem til å spire. Ta vare på både eggekartong og eggeskall etter at omeletten er spist. Kartongen blir en fin holder og skallene fyller du med såjord og noen frø.

På tide å sette frø i jorda, men hva skal du så i? Mulighetene er mange, og prisene varierer. Her er tips om hvor du kan så frø og få dem til å spire. Når spiren har vokst seg stor nok (helst litt krafigere enn denne stakkaren som fikk bli illustrasjon), setter du hele skallet i jord i en potte og dekker til. Skallet vil etter hvert gå i oppløsing og gi ekstra næring til planten.

På tide å sette frø i jorda, men hva skal du så i? Mulighetene er mange, og prisene varierer. Her er tips om hvor du kan så frø og få dem til å spire. Foretrekker du å så i noe du kan kjøpe i butikken, er disse enkle brettene fra Plantasjen veldig greie. Brettet koster 20 kroner, kan klippes i deler ved behov og passer i mange såbrett og minidrivhus. Også her er materialet nedbrytbart.

På tide å sette frø i jorda, men hva skal du så i? Mulighetene er mange, og prisene varierer. Her er tips om hvor du kan så frø og få dem til å spire. Her er en litt mer avansert variant. Denne kalles Rootmaster og kommer fra Nelson Garden (ca. kr 299). Når røttene er sterke nok, kan såboksene åpnes slik at du enkelt kan lirke ut en fin blokk med jord og røtter uten å skade dem. Den kommer også med lokk for drivhusfunksjon, og i bunnen er det et selvvanningssystem som gjør det mulig å reise bort noen dager uten å ofre alle plantene.

 

Line Almhjell er oversetter og frilansjournalist. Hun bor på Grünerløkka i Oslo med kjæresten og en hel haug grønne plantevenner. Hun tester sine grønne fingrene både på kjøkkenbenken, i vinduskarmer og på balkongen.

 

Flere tips fra Min Oase:

Slik lykkes du med krydderurtene i vinduskarmen

Sukkulenter – slik formerer du dem

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Planter

Siden fortsetter under annonsen