Slik lager du kandiserte blomster

Tekst og foto: Tonje Bergh/Plantmania.no
kommentarer
1-syriner_pa_kake (39)

Kaker og desserter pyntet med kandiserte blomster og blader gir et lekkert uttrykk.

Å kandisere blomster er superenkelt, og kan gi et meget pent resultat. Med kandiserte blomster på kaken eller som pynt på bordet vil du skape et blomstrende blikkfang til middagsfesten.

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

DSC_9124
Ekstradekorativt blir det hvis du pynter bordet med kandiserte blomster. Her ser du kandiserte kronblader av roser og stemor.

 

Dette gjør du

  • Start med å plukke usprøytede friske spiselige blomster. Blomstene bør plukkes om formiddagen når de ennå er duggfriske og saftspente.
  • Eggehvite piskes lett med en gaffel.

16-DSC_2443

  • Blomstene dyppes i eggehviten og deretter strør du et tynt lag sukker på blomstene.
  • Legg blomstene på et bakepapir til tørk. Vanlig sukker fungerer bra, men vil du ha et mer elegant uttrykk bruker du et sukker som mer finkornet.
  • Etter tørking kan blomstene oppbevares i en lufttett boks. Her vil de klare seg i noen måneder uten å bli stygge.

 

Disse blomstene egner seg best til kandisering.

Roseblader, syrinblomster, fioler, nellik og stemorsblomster egner seg meget godt til kandisering.

DSC_2555

 

Tonje Bergh har utdannelse innen plantevitenskap, grøntanlegg og design fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Hun var flere år daglig leder i Opplysningskontoret for blomster og planter. I dag driver hun planterådgivningsfirmaet Plantmania, og har blant annet skrevet hageboken «Vakkert og spiselig i krukker og potter».

 

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen