Lær deg dette smarte sandtrikset

Cecilie Eggen
kommentarer
Å få til lagvis med sand på en fin måte, ser ikke så enkelt ut- men dette lille trikset klarer alle.
Sukkulentdekorasjoner er lett å få til og enkle å vedlikeholde. Vinn-vinn i alle retninger.

Helt siden jeg var liten og fikk souvenir-miniflasker med fargerik sand i lag av bestemor som hadde vært i Syden, har jeg vært nysgjerrig på hvordan i all verden de får den sanden så rett og fin og så lydig. Og jeg hadde nesten glemt bort hele greia frem til i dag da jeg ramlet over denne fine videoen (se nederst).

Trinn for trinn vises vi hvordan vi får til en fin liten dekorativ samplanting med sukkulenter, omgitt av lagvis med farget sand.

Det er fire trinn til sukkulent-suksess:

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Å få til lagvis med sand på en fin måte, ser ikke så enkelt ut- men dette lille trikset klarer alle. 1. Start med et mindre glass, for eksempel et syltetøyglass. Bruk de sukkulentene du ønsker, varier gjerne i høyde og struktur. Bruk jord beregnet på sukkulenter.

Å få til lagvis med sand på en fin måte, ser ikke så enkelt ut- men dette lille trikset klarer alle. 2. Sett så den lille dekorasjonen i et større glass eller en gjennomsiktig vase. Det er dette lille trikset som gjør det enkelt å holde sanden pen.

Å få til lagvis med sand på en fin måte, ser ikke så enkelt ut- men dette lille trikset klarer alle. 3. Brukt et stivt papir eller liknende for å styre sanden enkelt på utsiden av planteglasset, slik at sanden legger seg mellom de to glassene. Sanden helles rolig over det stive papiret, slik at det legger seg der du vil. Hell litt og litt av gangen.

Å få til lagvis med sand på en fin måte, ser ikke så enkelt ut- men dette lille trikset klarer alle. 4. I videoen viser Garden Answer hvordan man kan vanne presist – så man ikke vanner dekorasjonssanden og roter til alt sammen. Hun bruker denne smarte vanningsprøyta. Hun viser også et lurt verktøy som måler fuktighet (et såkalt moisture meter), slik at du enkelt kan måle om du skal vanne, hvor mye du bør vanne – og om du har vannet nok. Et slikt måleinstrument finner du enkelt på nett eller i blomsterbutikker og hagesentre med godt utvalg.

Å få til lagvis med sand på en fin måte, ser ikke så enkelt ut- men dette lille trikset klarer alle.

Se så fint det blir! Fargen(e) bestemmer du selvsagt selv.

Se hele videoen her.

 

Trenger du mer inspirasjon? Se mer stoff her:

Denne bør du kjøpe inn nå

DIY: Lag denne nydelige telysholderen med julestemning

Luftplanter: lettere plante skal du lete lenge etter

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Tips&råd

Siden fortsetter under annonsen