
Når urtepotta du har hatt på kjøkkenbenken synger på siste verset, kan du ta vare på restene ved å fryse dem i smør eller olje. Neste gang du skal lage mat kan du bruke en bit av kryddersmøret til å sette ekstra smak. Både smør og olje kan brukes til steking eller hives rett i en suppe.
Du trenger:
- Urter
- Usaltet smør og/eller olivenolje
- Isbitbrett
1. Klipp av urtene dine, og hakk dem slik du vil.
Jeg hadde basilikum og timian, så jeg grovhakket basilikum og plukket av bladene fra timianstilkene.
2. Fordel urtene i et isbitbrett, fyll omtrent halvveis opp i hver åpning. Du kan godt blande urtene, men jeg valgte å dele dem opp.
3. Smelt usaltet smør. Dette var nok til et halvt isbitbrett.
4. Hell smøret i isbitbrettet.
5. Jeg fylte opp resten av brettet med olivenolje. Du kan godt bruke smakssatt olivenolje eller en nøytral olje isteden, bare velg noe som passer til urtene du skal fryse.
6. Dekk brettet med plastfolie, og la det stå i fryseren over natta.
7. Dagen etter tar du ut bitene fra isbitbrettet og legger dem i en luftett pose i fryseren. Fiks ferdig kryddersmør som du kan ta ut etter behov!
Mer moro fra Min Oase:
Se den nydelige vinterhagen Royal Horticultural Society’s Garden Wisley
Så dine egne stauder (perfekt nå på vinterstid)
Sprout couture: Dette har du garantert ikke sett før
Lag ditt eget urtesalt – kjapt og enkelt (og veldig godt!)