Stemorsblomster i uterommet

Hulda Lyngmo Slettnes/@ingeborgstua
kommentarer
stemor3

 

Velkommen vår! Den herlige våren er her! Det er på tide å rydde bort en gammel krans, og andre ting som har stått i denne delen av hagen fra i fjor høst. Nå skal det vaskes og ryddes, og vakre stemorsblomster skal få plass i hyller og på bord. Jordsekker må fram, gjødsel, krukker og en hagespade. Det er vår med lyse, lange dager.

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Tips til planting av stemor.

 

Denne delen av hagen har jeg ikke gjort noe med siden i fjor høst. Den gamle kransen av mose har blitt hengende her gjennom vinteren. I hyllene er det ikke vakkert dandert, men det skal det bli etterhvert. :) En kasse og en balje skal også ryddes vekk. Hyllene skal vaskes, slik at vinterens støv forsvinner, og det blir klart for vårens vakre blomster i krukkene.

 

Tips til planting av stemor.

 

Hyllene blir fylt med rustikke krukker og en kurv.

TIPS: Plasser gjerne krukker og kurver i hyllene dersom du ikke har blomster enda. De gir et vakkert blikkfang i hagen.

 

 

Tips til planting av stemor.Tips til planting av stemor.

 

Slik planter du stemorsblomsten

Trillebåra må fram med nyinnkjøpte jordsekker. Nå skal det fylles jord i krukker.

TIPS: Dersom jordsekkene du kjøper er frosne, eller kalde, er det lurt å oppbevare dem inne i gangen over natta, slik at jorda ikke blir for kald til å plante små planter i.

Stemorsblomster er en hardfør skjønnhet som passer til vårens noe lunefulle temperaturer.

 

Tips til planting av stemor.

 

Når krukken er fylt med jord, har jeg litt kunstgjødsel i jorda, dette for å gi litt starthjelp til plantene. Dersom jorda er tørr vanner jeg litt før planten settes ned. Det kan i tillegg vannes når planten er kommet i jorda.

 

Tips til planting av stemor.

 

Dersom røttene er hvite og greiner seg ut har du en frisk plante.

 

Tips til planting av stemor.

 

TIPS: Stemorsblomster trenger god plass for å vokse seg store. Velg gjerne store krukker når du planter. Planten vil etterhvert fylle hele krukken. Du kan gjerne velge enda større krukker enn den jeg viser her. Jo større krukken du velger er, jo større vil stemorsplanten bli. Plant en blomst i hver krukke selv om det kan se ut som det er for stor plass for den.

 

Tips til planting av stemor.

 

Høsten og vinteren er definitivt borte fra denne delen av hagen. Om en stund vil vakre, tette stemorsblomster spille hovedrollen her.

 

 

Tips til planting av stemor.

 

I hylla av gjenbruksmaterialer har jeg plassert grå krukker med blå stemorsblomster, det passer fint sammen.

 

 

Tips til planting av stemor.

Man trenger ikke bare å plante i krukker. Her har jeg plassert to stemorsblomster i et stort trau. Det kan se stort ut for plantene nå, men de vil etterhvert dekke hele trauet som et teppe. Jorda som er brukt her er blandet med lekakuler.

TIPS: For å få jord som drenerer mer kan du blande den med lekakuler, eller kjøpe ferdigblandet jord med lekakuler. Slik jord kan være fin å bruke til f.eks et trau eller en kasse som ikke har hull i bunnen slik at vannet renner ut. Ved hjelp av lekakulene blir ikke jorda så tung.

 

Tips til planting av stemor.

 

Hvem kan vel motstå stemorsblomstens skjønnhet?

Mer inspirasjon fra Min Oase:

Gjødsle plenen nå så unngår du mose

Lag din egen frøtape

Lag ditt eget urtesalt

 

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inspirasjon, Planter, Tips&råd, Uteplass

Siden fortsetter under annonsen