Superenkel makraméhenger til potteplanter

Tekst og foto: Line Almhjell/www.linealmhjell.com
kommentarer

 

Planter som henger fra vindu og tak er fremdeles i vinden, og det er makraméinspirert dekor også. Her er en steg-for-steg-guide til hvordan du lager din egen makraméhenger til potteplanter eller urter. Det er gjort på 1-2-3!

 

Blogginnlegget forsetter etter annonsen

Slik lager du makraméhenger til potteplantene dine, steg for steg.Alt du trenger for å sette i gang er en potte med hull i bunnen, en saks og hyssing (eller en annen type kraftig tråd). Slik gjør du det:

1: Klipp av åtte like lange hyssingbiter. Lengden kommer an på hvor stor potta er og hvor høyt eller lavt du vil at den skal henge. Jeg klippet trådene 1 meter lange til en 11 cm høy potte, og det var mer enn nok å jobbe med.

 

Slik lager du makraméhenger til potteplantene dine, steg for steg.

2: Knyt sammen trådene (gjerne dobbeltknute) i den ene enden, og bruk saksa til å klippe stumpene jevnt. De lange endene trer du gjennom hullet i potta fra innsiden. Hvis hullet er så stort at knuten kan dras gjennom, trenger du noe som stopper den. En blyantstump stukket tvers gjennom knuten, for eksempel. Jeg fant en flat metallring i en skuff, den funket fint for meg!

 

Slik lager du makraméhenger til potteplantene dine, steg for steg.Nå er knuten på innsiden av potta, og trådene henger ut under.

 

Slik lager du makraméhenger til potteplantene dine, steg for steg.3: Snu potta opp ned, og del trådene i fire, to og to slik bildet viser.

 

Slik lager du makraméhenger til potteplantene dine, steg for steg.4: Lag en enkel knute på hvert trådpar. Sørg for at lengden er lik på alle, og at knutene havner utenfor bunnen av potta. La knutene være litt løse, da blir det lettere å justere senere hvis det ikke blir jevnt.

 

Slik lager du makraméhenger til potteplantene dine, steg for steg.5: Neste steg er å dele opp trådparene og lage nye par med trådene ved siden av. Lag nye knuter på hvert nye trådpar.

 

Slik lager du makraméhenger til potteplantene dine, steg for steg.6: Gjenta denne prosessen til du har kommet til toppen av potta.

 

Slik lager du makraméhenger til potteplantene dine, steg for steg.

7: Snu potta og sjekk om du har gjort det jevnt nok. Hvis du ikke er fornøyd, kan du løsne på noen av knutene og flytte dem. Stram til alle knutene til slutt.

8: Samle trådene og lag en knute øverst som du kan feste på en krok eller spiker.

 

Slik lager du makraméhenger til potteplantene dine, steg for steg.

9: Til slutt er det bare å henge opp stasen og hive planten oppi!

Hvis du velger en plante som skal vannes mye, er det lurt å sette et tett beger i bunnen av potta, slik at det ikke lekker vann fra hullet under.

Lykke til!

Mer moro fra Min Oase:

8 planter og blomster som overlever på badet

Slik holder du liv i Hortensia

8 nydelige inneplanter som tåler skygge

Kommentarer

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

MinOase Inne, Inspirasjon, Råd & Guider

Siden fortsetter under annonsen